Hayaldi gerçek oldu: Dünyanın ilk kripto para destekli şehri geliyor!
Hayaldi gerçek oldu: Dünyanın ilk kripto para destekli şehri geliyor!

Hayaldi gerçek oldu: Dünyanın ilk kripto para destekli şehri geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malezya’nın, dünyanın ilk kripto para destekli şehri olacağı bildiriliyor. Burada nakit olarak DMI Coin adı verilen yeni bir kripto para kullanılacak.

Malezya, dünyanın ilk kripto para destekli şehrini kuruyor

The Sun, kripto meraklıları için 835 dönümlük Malacca City’yi bir turist destinasyonuna dönüştürüyor. Projeye yönelik şu açıklama yapıldı:

DMI, mobil girişim, iş zekası ve siber güvenlik hizmetleri sunan bir şirket ve bu projede Melaka Straits Şehri ile işbirliği yaptı. Ziyaretçiler şehre geldiklerinde DMI Coin’leri ile alışverişde bulunabilecekler… Ziyaretçiler, konaklamaları boyunca herhangi bir kamu hizmeti için ödeme yapmak istiyorlarsa, Blockchain teknolojisinin DMI Coin şeklinde nasıl kullanılacağını bilmek zorunda kalacak. Geleceğin kripto hedefini oluşturmaya çalışan diğer şirketler de dünya genelinde benzer projelere devam ediyor, ancak Melaka Straits Şehri’nin gelişimi Asya’daki ilk Blockchain şehri olmayı hedefliyor.

Hareketin, Blockchain teknolojisini kuvvetle destekleyen, ancak aşırı derecede kripto düşmanı olan Çin hükümeti tarafından desteklendiği bildiriliyor. Proje lideri Lim Keng Kai, projeye yönelik şu açıklamayı yaptı:

Şirketimiz, en gelişmiş Blockchain teknolojilerini kullanıyor ve bunları Malezya’yı dünya standartlarında bir turizm merkezi haline getirmek için geleneksel sektöre entegre ediyor. Bu toprağı iyileştirmek için hükümetin onayına sahibiz ve bölge için bazı harika planlar hazırladık.

Melaka Straits City, Bitcoin Şehri’ni geride bırakabilir mi?

Proje Melaka Straits City olarak adlandırılacak. Blockchain kentine girdikten sonra, turistler cep telefonları veya bilgisayarlarıyla paralarını DMI’ya dönüştürebilirler. Projeye yönelik şu açıklama yapıldı:

DMI web uygulaması PC’de sunulacak ve mobil uygulamalar bireylerin tercihlerinden bağımsız olarak esneklik sağlamak için Android ve iOS cihazlarında çalışacak.

Geliştiriciler Blockchain kentinin yılda üç milyona kadar ziyaretçi çekeceğini tahmin ediyor. Geçtiğimiz yıl Blockchain girişimcileri Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezlerinden birinde “Bitcoin Şehri” adında bir pilot uygulama başlattılar. Slovenya, Ljubljana’da bulunan ticaret kompleksi, 4.000 perakende mağazası ve işletmesinde kripto para birimlerini bir ödeme seçeneği olarak sunuyor.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin