Bitcoin tarihinin en büyük aldatmacası: Kripto cüzdanı 3 milyar dolarla ortadan kayboldu!
Bitcoin tarihinin en büyük aldatmacası: Kripto cüzdanı 3 milyar dolarla ortadan kayboldu!

Bedava Bitcoin dağıttığını iddia eden bu dolandırıcılık faaliyetine dikkat edin!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün kripto para haberleri arasında manşetlere yansıyan yeni bir Bitcoin dolandırıcılığı daha ortaya çıktı. Bu yeni sistemin hedefinde ise Blockchain ağları olduğu söyleniyor. Site, Blockchain’leri hackleyerek, sitelerindeki kullanıcılarının cüzdan adreslerine bedava Bitcoin dağıttıklarını iddia ediyor.

Bu sitenin ismi ise “bitcoin-generators.net” olarak geçiyor. Siteye bakıldığında aldıkları cüzdan adreslerine ve ilgili iplere devamlı surette gönderdiklerini iddia ettikleri Bitcoin miktarlarını yazıyorlar.

Faaliyetlerini botlar ile yürütüyorlar

Bu aldatmaca türü diğer birçok Bitcoin ve üretici dolandırıcılığı gibi başlıyor. Bu tarz dolandırıcılık girişimi, Bitcoin hakkında çok az ve hiç bilgisi olmayanları ve coinlerin arkasındaki Blockchain teknolojisini hedefler. Çaresizlikten gözü kararmış olan büyük bir kitleye pazarlama yapmak, bu dolandırıcılıkların genellikle nasıl başarılı olduğunun net bir cevabını verdiğini söyleyebiliriz.

Önceden hazırlanmış botlar olan web siteleri, insanları bitcoin çalma sürecinin aslında diğer botlar tarafından çalıştığını düşünmeye teşvik ediyor. Gerçek insanlar gibi maskelenerek BTC alan bu botlar BTC almadaki başarıları hakkında bunun gerçek anlamda çalıştığından da bahsediyorlar.

Bedava Bitcoin vermek için bazı şartlar sunuyorlar!

Dolandırıcılığın nasıl çalıştığı konusunda biraz bahsetmek gerekirse;  bedava BTC’leri almakla ilgilenen kişiler, Bitcoin cüzdan adreslerini talep eden web sitesine girerler. Bunu gönderdikten sonra, web sitesi kullanıcıya birkaç otomatik mesaj gönderir. Ve ardından ücretsiz Bitcoinleri almak için öncelikle madencilik ücretinin ödenmesini talep ederler. Tabii ki bu sahte madencilik ücretini ödediğinizde, web sitesinin size göndermeyi vadettiği sahte Bitcoin’i asla göremezsiniz.

Kripto para sektörü her geçen gün daha çok ilgi çekmeye başladıkça, her sektörde olduğu gibi dolandırıcılık faaliyetleri de aynı hızla yükselir. Bu yeni yöntemin ise önümüzdeki günlerde sayıları artarak devam edebilir. Bu yüzden web üzerinden bu tür ücretsiz kripto para dağıtımı faaliyetleri görürseniz kesinlikle aldanmamalısınız. Basit bir mantık ile düşünülürse, kimse özellikle de tanımadığı kimseye bu kadar büyük miktarda fonları ücretsiz vermez. Bu tarz girişimlerden kesinlikle uzak durulması gerekir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin