Başarılı analistten dev 8 altcoin’e yönelik patlayıcı fiyat tahmini
Başarılı analistten dev 8 altcoin’e yönelik patlayıcı fiyat tahmini

Harvard Üniversitesi’nden kripto para birimi hamlesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Harvard Üniversitesi şu anda kripto para birimlerine yatırım yapıyor. Eğitim kurumunun bağış fonu, Blockchain firması Blockstack’ın kripto para tokenlerine yatırım yapmaya karar verdi. Firma özel bir token satışında 48 milyon dolar toplayabildi. Bu yatırım bir domino etkisi oluşturabilir mi?

Harvard Üniversitesi kripto para birimlerine yatırım yapıyor

Son yıllarda, kripto pazarı farklı firmalardan ve kurumlardan yatırımlar almayı bekliyordu. Şimdi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) sunulan teklif açıklamasına göre, Harvard’ın bir temsilcisi Blockstack LLC’deki token danışma kurulu üyesi olarak çalışacak.

Şirket, 48 milyon dolara 723 milyon Stack tokeni sattı. Ayrıca, CryptoSlate tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, şirket her biri 0,3 dolarlık bir fiyatla 295 milyon menkul kıymet ihraç ederek yatırım sözleşmeleri sunuyor. Aynı zamanda, Lux Capital ve Foundation sermayesinden danışma kurulunun bir parçası olacak iki başka temsilci daha var. Bu temsilciler 95 milyondan fazla Stack tokeni satın aldı.

Kripto para sektörüne yatırım yapmaya karar veren başka üniversiteler de var

Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı ve ortağı olan Anthony Pompliano, Harvard’ın Blockstack tokenlerindeki yatırımının, önde gelen üniversite bağışlarından birinin doğrudan ve üçüncü taraf müdahalesi olmadan tokenlere yatırım yapabildiğini gösterdiğini söyledi. Üniversitenin bağış fonu bir eğitim kurumu için dünyanın en büyüğü oldu. Şimdi 39,2 milyar dolar tutuyorlar. Bu arada Blockstack, 21 çalışanı ve 32 milyon doları varlığa sahip bir girişim.

Kripto para alanına yatırım yapmaya karar veren başka üniversiteler de var. 2018’de, prestijli bir Ivy League üniversitesi olan Yale, Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre kripto pazarına “Paradigm” fonu ile girmeye çalışıyor. Dünyanın dört bir yanındaki diğer üniversiteler, kripto para birimleri ve dağıtık muhasebe teknolojisi (DLT) ile ilgili kurslar sunuyor. Bu, tüm ekosistemin gelecek yıllarda şirketlerde çalışacak daha profesyonel kişilere sahip olmasına yardımcı olacak. Başka bir üniversite, örneğin Kuzey Carolina’daki Kings College, Bitcoin’le (BTC) okul ücretlerini kabul etmeye başladı. Bu yatırımlar, şirketlerin kripto para birimi piyasasına yatırım yapmayı düşündüklerini gösteriyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin