Yale Üniversitesi’nden sonra diğer önemli üniversiteler sektöre giriyor
Yale Üniversitesi’nden sonra diğer önemli üniversiteler sektöre giriyor

Harvard, Stanford, MIT gibi önemli üniversiteler kripto paralara milyonlarca yatırım yapıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Diğer önemli üniversiteler, Yale Üniversitesi’nin yatırım hareketini takiben kripto paralara yatırım yapıyorlar.

Yale Üniversitesi’nden sonra diğer önemli üniversiteler sektöre giriyor

Yale Üniversitesi’nin kripto para cinsinden yatırım kararını takiben, diğer önemli üniversitelerin de kripto para birimine yatırım yapmaya başladıkları bildiriliyor. Bunlar arasında Harvard Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), North Carolina Üniversitesi ve Dartmouth Koleji bulunuyor.

Anonim bir kaynağa göre, bu üniversiteler, kripto para birimi cinsinden fonlar aracılığıyla sektöre on milyonlarca dolarlık yatırım yaptılar. Fonlar daha sonra çeşitli kripto firmalarında hem fiziksel kripto hem de hisse senetlerine yatırılacak.

Yatırım kararlarına rağmen, üniversiteler kripto paraları çok az kullanıyor

Yatırım kararlarına rağmen, üniversitelerin kripto paraları çok az kullandıkları söyleniyor. Bununla birlikte, bu yatırımların kripto para sektörüne olumlu bir etkisi olacak. Quoting Jon Victor isimli bir gazeteci, konuya yönelik şunları söylüyor:

Doğrudan kripto paralı bahislere para yatırmaya yönelik fonların bir hamlesi, yatırımcı hissiyatının varlık sınıfına doğru büyük bir değişimine işaret ediyor … Bu tür yakından takip edilen kurumlardan destek almak, kripto para birimlerinin kabul görmesine yardımcı olabilir. Birçok kurumsal yatırımcı tarafından kripto paralar hala çok riskli kabul ediliyor.

Kurumsal yatırımcılar kripto paralara daha fazla ilgi gösteriyor

Milyarder yatırımcı Mike Novogratz birkaç ay önce “Kurumsal yatırımcılar sürüsünün” sektöre yatırım yapmaya geldiğini vurguladı. University of Chicago’nun yardım kuruluşunun kripto fonu yöneticisi Ari Paul, bir çok kurumun kripto para yatırımlarına ilgi gösterdiğini, ancak Yale’in “ilk hamleyi yapması” ile büyük isimlerinde sektöre gireceğini söyledi. Kurumsal yatırımcıların bu günlerde kripto para birimine daha fazla ilgi gösterdikleri görülüyor ki bu kripto para sektöründe neredeyse herkesin dört gözle beklediği bir şey.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin