Hard forkun Bitcoin Cash fiyatına olası etkileri
Hard forkun Bitcoin Cash fiyatına olası etkileri

Hard forkun Bitcoin Cash fiyatına olası etkileri ve hard forkun detayları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İki yıllık Bitcoin Cash olayının öncekilerden farklı şekilde gelişmesi, 15 Kasım’da piyasaya çıkacak olan yeni versiyonlarla netleşecek. En büyük 4. kripto para birimi olan bu hard fork lider kripto para borsalarından destek aldı ve yaklaşık %42 oranında değer kazandı. Peki hard forkun Bitcoin Cash fiyatına olası etkileri nelerdir?

Bitcoin Cash (BCH) fiyatının artması bekleniyor

Dünyanın dördüncü en büyük kripto para birimi olan Bitcoin Cash (BCH), son beş gün içinde yaklaşık yüzde 42 oranında değer kazandı ve bugün iyi bir gün geçiriyor. Çünkü 412 dolardan 585 dolara çıktı. Yazım sırasında Bitcoin Cash, ABD doları karşısında 543 dolar seviyesinden işlem görerek son 24 saat içinde %0,51 oranında değer kazandı.

Bitcoin Cash fiyat grafiği
Bitcoin Cash fiyat grafiği

9,8 milyar dolarlık piyasa değeri olan kripto paranın günlük işlem hacmi de dün 1,4 milyar dolara fırladı. Şu anda ise 655 milyon dolar seviyesinde. Hard fork ile Bitcoin Cash’in fiyatının daha da yükselmesi bekleniyor. BCH/USD paritesi 570 dolarlık direncin üzerinde kırılırsa, Bitcoin Cash fiyatının artması bekleniyor.

Bitcoin Cash hard fork detayları

15 Kasım için planlanan Bitcoin Cash hard forku, iki ayrı ve bağımsız BCH Blockchain’i ve sonuç olarak iki kripto para anlamına gelir. Bitcoin Cash, Bitcoin’in (BTC) blok boyutunu arttırmak için bölünmüş bir topluluğun sonucuydu. Ve şimdi, Bitcoin Cash aynı sularda ticaret yapıyor. Bir yılda iki kez, Bitcoin Cash protokol yükseltmeleri için hard bir forka maruz kalıyor. Bununla birlikte, bu kez topluluk bir konsensüse gelemedi ve Bitcoin Cash Blockchain’inin geleceği ayrıldı.

Craig Wright tarafından yönetilen ve Coingeek’in desteğine sahip bir Blockchain grubu olan nChain, temel olarak kendi yükseltmesini çalıştırıyor ve blok boyutunu 128 MB’ye yükseltiyor. Ödemelerin neredeyse anında ve ücretsiz olmasına izin veren, ancak tersine çevrilemez veya engellenemeyen web siteleri ve uygulamalar için dijital para ödemeleri düğmesi olan Money Button’ın CEO’su Ryan X Charles, konuya yönelik şunları söylüyor:

Yaptığımız şey, her iki node’yi de çalıştırmak. Bir işlem geldiğinde, birisi cüzdanına para gönderir veya başka bir kullanıcıya para gönderirse… sadece her iki zincirde eş zamanlı olarak bir işlem olduğunu fark ederiz, aksi takdirde bunu bir bölünmüş işlem olarak işaretleriz ya da siz onu geçersiz kılarsınız ya da böyle bir şey.

Hard forkun Bitcoin Cash fiyatına olası etkileri

Destek söz konusu olduğunda, Binance, Coinbase ve Poloniex desteklerini zaten duyurdular. Fiyat hareketlerine gelince, hard fork gibi olaylar trader’lar tarafından boğa güreşi olarak görülmeye başlar; Ve eğer trader’lar Bitcoin SV’de (Satoshi Vision) potansiyel bulurlarsa, BCH daha yüksek dalgalanacak.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin