1 Kasım Monero ve VeChain fiyat analizi: XMR ve VET için sırada ne var?
1 Kasım Monero ve VeChain fiyat analizi: XMR ve VET için sırada ne var?

Hard forkla Monero (XMR) kripto parasına gelen 3 büyük değişiklik

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Monero projesinin oldukça hızlı bir şekilde art arda çok sayıda yükseltmelere ve hard forklara geçtiği görülüyor. Uzun zaman önce bir fork, şimdi ise henüz tanıtılmamış olmasına rağmen, bir sonraki yükseltme ufukta zaten beliriyor. Sonunda Bulletproofs tanıtacağı için bu Monero (XMR) için oldukça önemli bir dönüm noktası.

Monero (XMR) kripto parasındaki önemli değişiklikler

3- ASIC’lere hayır!

Yaklaşan bir fork için daima akılda tutulması gereken çok şey var. Monero’nun Berilyum Bullet yükseltmesi ise ağın ASIC’e dayanıklı kalmasını sağlamak için oldukça güçlü bir odaklanma olacak. Bu karar oldukça ilginç, çünkü Bitmain’in 2017’deki en yeni ağ hash rate’ı başarısındaki rolü konusunda bazı endişeler var.

O zamandan beri, Monero proof of work algoritmasında çoktan bir değişiklik geçirdi. Bu yeni hard fork, PoW yönünü tekrar değiştirecek. Bu, ASIC’leri ağdan uzak tutmalı ve cryptojacking saldırılarını azaltmalı. Yine de, Monero’nun ASIC egemenliği ile her zaman mücadele eden yaklaşım nedeniyle ilginç bir değişim yaratabilir.

2- Geliştirilmiş anonimlik

Pek çok kişinin Monero’ya akın etmesinin temel nedenlerinden biri, projenin gizlilik ve anonimlik üzerine odaklanması. Dolayısıyla, bu yönlerden herhangi birindeki iyileştirme, kullanıcı tabanında büyük bir değere sahip olacak. Bu hard forkta, statik bir halka boyutu tanıtılacak. Daha yüksek bir halka boyutu her işlem için daha fazla vericiyi kullandığından, bu daha iyi anonimlik sağlar.

Yıllar boyunca, Monero bu bölümde bazı büyük gelişmeler gördü. Statik halka boyutu başlangıçta beşte başladı, ancak uzun zaman önce yediye yükseldi. Bu yeni yükseltme sınırı 11’e yükseltecek, ancak kullanıcılar bu rakamı kullanmaya ihtiyaç duyduklarında daha yüksek bir değere değiştirebilirler. Bu yaklaşım, geliştiricilerin yavaş ve kararlı bir yaklaşımla anonimliğini mükemmelleştirmek istediklerini de doğruluyor.

1- Bulletproofs

Monero’ya son yıllarda gelen en büyük yeniliklerden biri  Bulletproofs  adıyla devam ediyor. Bu konsept, daha küçük işlem boyutlarına ve genel olarak daha az Blockchain bloğuna izin vereceğinden, bir süre önce duyuruldu. İşlem büyüklüğünü aktif olarak %80’e kadar azaltmakta ve ortalama XMR işlemi 2,3 kilobayt olacak.

İşlem büyüklüklerini karşılaştırmak isteyenler için Monero, Bitcoin’inkinden çok daha büyük olacak. Bulletproofs ileriye doğru büyük bir adım olsa da, XMR’nin işlem ayak izini daha da azaltmaya devam eden bir süreç. Daha küçük boyutlar daha düşük işlem ücretleri ve daha iyi ölçeklendirme ile sonuçlanır. Monero son yıllarda gördüğü en büyük değişikliklerden birini sunuyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin