İşletmeler Blockchain teknolojisini bu 5 nedenle benimsiyor

İşletmeler Blockchain teknolojisini neden benimsiyor? Bu teknoloji modern yaşamın merkezine nasıl yerleşti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sadece on yıl kadar kısa bir süre önce Blockchain -ya da etrafında dönen teknoloji ve terminoloji- neredeyse hiç duyulmamıştı. On yıl sonra ise sağlık hizmetlerinden sigortaya, kredilerin tedarik zinciri yönetimine ve ödünç verilmesine kadar Blockchain yavaş yavaş ama emin adımlarla modern yaşamın merkezine yerleşti. Dahası, teknolojinin faydalı olduğunu kanıtladığı çeşitli sektörler, onun muazzam girişimcilik potansiyelini gösterdi. Peki işletmeler Blockchain teknolojisini neden benimsiyor?

İşletmeler Blockchain teknolojisini bu 5 nedenle benimsiyor

İşte Blockchain’in dünyanın dört bir yanındaki işletmeler için önemli avantajlarından bazılarına hızlı bir bakış…

1- Trace ve Track yeteneği

Hemen hemen tüm işletmeler ve hizmet teslimatları düzenli olarak izlenmesi gereken bir çeşit tedarik zinciri sistemi içerir. Ürünlerin/malzemelerin fabrikalardan depoya, daha sonra da perakendecilere doğru hareketi, örneğin sürekli gerçek zamanlı izlemeyi gerektirir. Sadece saydam değil, aynı zamanda kronolojik olarak değişmez olan Blockchain, bunu başarmak için tasarlanan fool-proof ledger sistemlerini uygulamanın en iyi yollarından biri olarak kendini gösteriyor.

2- Maliyet etkinliği

Blockchain teknolojisinin hizmetlerini doğru olarak kullanmak; bilgili bir iş adamı ve pahalı go-betweens ihtiyacını etkili bir şekilde ortadan kaldırabilir. Tipik bir örnek, Blockchain teknolojisi ile akıllı sözleşmelerin, belirli bir kritere ulaşıldığında ödemeleri otomatik olarak ödemeye izin vermek için nasıl kanalize edilebileceği. Bu sayede, fonları fiziki olarak serbest bırakmak için onaylamadan önce belgeleri doğrulamak zorunda kalan idari yetkililere olan ihtiyacı ortadan kaldırmakta.

Yarı iletken sektörü Blockchain benimsemesine öncülük ediyor
Yarı iletken sektörü Blockchain benimsemesine öncülük ediyor

3- Verimliliği arttırmak

Beklendiği gibi, tedarik zincirinizdeki aracıların sayısını azaltmak yalnızca maliyetleri düşürmekle kalmaz, aynı zamanda tüm süreci hızlandırır. Böylelikle, aracıların herhangi bir işlevsel sistemde tanıttığı bükülmeleri ortadan kaldırarak, genel operasyon sürecinize etkili bir şekilde hız kazandırırsınız. Ayrıca, karar verme sürecinizde birden fazla tarafın yer almasına gerek kalmazken, Blockchain teknolojisi birkaç basit önceden ayarlanmış programlama şartı ile her şeye ulaşabilir.

4- Güvenlik

Blockchain teknolojisi -standart şifreleme yoluyla- ağdaki tüm node’lerin, defterde sürekli güncellenen işlemler ile uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlar. Ayrıca, çalışma algoritması, her bir bloğun bir öncekine uygun olmayan bir şekilde bağlanarak yapılandırıldı. Ve %100 güvenli olmasa da, güvenilirliği çoğu trader’ın şu anda kullandığı mevcut geleneksel metodolojinin bir kilometre ötesinde. Bu, Blockchain teknolojisinin finansal kurumlar, politik yönetimler, sağlık hizmetleri ve yasal sektörler gibi birçok hassas endüstriye bir nimet olduğunu kanıtlamanın nedenini açıklıyor.

5- Şeffaflık

Son olarak, kalabalık platform arasında öne çıkmış olan Blockchain tabanlı işletmelerin eşitsiz şeffaflığı. Bütün taraflar için incelikleri olan bir konsensüs tabanlı defter sistemi uygulama yeteneği asla yadsınamaz. İşletmeler Blockchain teknolojisini bu nedenlerle benimsiyor ve bu teknoloji yavaş yavaş ama emin adımlarla modern yaşamın merkezine yerleşti.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin