Bitcoin Cash (BCH) fiyatının sonu mu geldi?
Bitcoin Cash (BCH) fiyatının sonu mu geldi?

Hard fork tamamlandıktan sonra Bitcoin Cash’in dört farklı versiyonu bulunabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşan Bitcoin Cash hard fork uygulamasına rağmen hala pek çok bilinmeyen faktör var. Çok sayıda grup ortaya çıkınca, forkun kendisi 15 Kasım’da tamamlandıktan sonra kaç tane zincirin var olacağı merak konusu haline geldi. Şimdiye kadar, karma istatistikler oldukça açık gibi ancak bu sadece hikayenin bir bölümünü anlatıyor.

Hard fork tamamlandıktan sonra şu versiyonları görebiliriz:

Bitcoin Unlimited (Status Quo)

Hard fork tamamlandıktan sonra Bitcoin Cash’in dört farklı versiyonu bulunabilir. Bu temel olarak, bu altcoinin geleceğinin neye mal olacağı konusunda birçok çelişkili fikir olduğu için ortaya çıkıyor. Bitcoin Unlimited (status quo), hiçbir koşulda yeni kurallara yükseltmeyecek ağ düğümleri ile ilgili. Ağın tahminen %4’üne sahip olmasına rağmen, bu sayı bir süredir düşüşe geçti.

Bitcoin Unlimited

“Gerçek” Bitcoin Unlimited, yeni ağ kurallarına etkin bir şekilde bağlı kalacak. Bu “zincirin” ana müşterisi, Bitcoin XT, bitprim, bcash ve bchd’nin en son node uygulamaları ile birlikte varsayılan olarak Bitcoin ABC zincirini takip eden BUCash 1.5 olacak. Bu şekilde, bu ağrının -toplam ağın madencilik gücünün %20’sinde tahmin edilen- her şey söylenip yapıldığında Bitcoin ABC zincirine ekleneceğini varsaymak güvenli görünüyor.

Bu olayları doğru perspektife koymak önemli olmakla birlikte sonuç biraz farklı olabilir. Liste resmi olarak Bitcoin ABC’yi öne çıkarıyor. Aynı zamanda, henüz hiçbir şey belli değil. Çünkü forkun kendisi ortaya çıkana kadar yeni gelişmelere tanık olabiliriz.

Bitcoin Cash fork

Bitcoin ABC

Şu anda bakılması gereken iki ana Bitcoin Cash uygulaması var gibi görünüyor. Bitcoin ABC, tüm amaçlar için, Bitcoin Cash’in ana zinciri. Çoğu kullanıcı, geçtiğimiz yıl için Bitcoin ABC düşünce tarzını izledi. Ancak bu durum, yakın gelecekte değişecek gibi görünüyor.

Mevcut istatistiklere göre Bitcoin ABC, ağ hash rate’inin %25’ine sahip olacak ve bu da tam olarak etkileyici değil. Bitcoin Unlimited’ın hash rate’ını da bu sayıya eklerken, işler biraz daha iyi görünmeye başlar. Ancak, bu zincir zaten Bitcoin ABC’yi takip ettiğinden, her şey sonuçlandığında toplam sayının daha fazla olması olası görünmüyor. Bu şekilde, Bitcoin ABC’nin ağ hash rate’inin maksimum %30’una sahip olacağı görülüyor ki bu tam olarak umut verici değil.

Bitcoin SV

Bitcoin Cash için Craig Wright vizyonu, Bitcoin SV adıyla devam ediyor. Şu an hash rate’in çoğunluğuna sahip, rakam %60 ile %75 arasında değişiyor. Bu durumda, muhtemelen madenciler arasında baskın zincir haline gelecek. Bitcoin Cash’in kendisi için kesinlikle olumlu bir sonuç olmasa ilginç bir gelişme olacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin