bank of america

Bank of America kurumsal kriptoların depolanması için bir sistem geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, (USPTO) Bank of America ’nın (BoA),  kurumsal müşterilerinin kripto yatırımlarını saklamaya yönelik geliştirilen sistem için ilgili patentini onayladı.

Teknoloji ilerledikçe, kripto para içeren finansal işlemlerin daha yaygın hale geldiği belirtilerek sistemin çıkış noktasının bazı işletmelerin kurumsal bir hesapta müşterilerinin yatırdıkları kripto paraları toplama talebinden oluştuğu söyleniyor.

Patent başvurusu, müşterinin kriptolarının ve müşterinin kripto ödemelerinin güvenli bir şekilde saklanması (veya bir araya getirilmesi) ile müşterinin kriptolarını tutması ve bir işletme hesabı arasındaki farklı etkileşimleri özetliyor.

Önerilen bu kurulumda, kuruluş hesabı, müşterinin söz konusu hesaplarını uygun şekilde saklama, borçlandırma veya kredilendirmesi gibi işlemleri gerçekleştirebilecek. Bu amaçla, patent, müşteri hesaplarıyla ilişkili özel anahtarların depolanması, ortak anahtarların belirlenmesi ve depolama için “kasa anahtarları” oluşturulmasına yönelik yöntemler içeriyor.

Bank of America’nın geliştirdiği patent sistem sadece depolama değil çeşitli hizmetleri de içeriyor

Diğer örneklerde, patent, bir kurumsal hesapta müşterinin kripto mevduatlarının bir araya getirilmesinin, müşterilerin para birimine dönüştürmek için üçüncü tarafça bir mübadele kullanması gerekliliğini ortadan kaldırabileceği dile getiriliyor. Böylelikle de fiat para ve kripto arasında alış satışın basitleştirilmesi ve bununla ilgili ücretlerin azaltılması amaçlanıyor.

Bu amaca ulaşmak için alınan patent, bir kurumsal kripto para sunucusunun bir ağ üzerinden üçüncü taraf kripto para borsası alım satım sunucusu ile iletişim kurabildiği bir örnek (örnek olarak OKCoin ve Bitstamp vererek) içeriyor. Belgede ayrıca, kripto-fiat dönüşümleri ele alınırken, sistemin “ilk para biriminin ikinci para birimine dönüştürülmesiyle ilgili birçok döviz kurunu tarayarak en uygun döviz kurunu belirleyip sonuç olarak eş zamanlı bir dönüşüm başlatılabileceği belirtiliyor.

Bank of America kripto paralara karşı duruşunu değiştiriyor mu?

Daha önce bildirildiği üzere, Bank of America, Bitcoin (BTC) gibi merkezi olmayan kripto varlıklarına karşı kamusal olarak kritik bir duruş sergilemesine rağmen, bugüne kadar 50’den fazla Blockchain ve kripto para ile ilgili patent başvurusu yaptı.

Bank of America gibi sektörün önde gelen kurumlarının kripto paralar ile ilişkili bu denli önemli patentler alması uzun vadede kripto para yatırımları için ciddi planlara sahip olduğunu gösteriyor. Bu durum ise Kripto ekosisteminin adaptasyonunu artırma etkisine sahip önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin