Hard fork kripto paraları yıpratıyor
Hard fork kripto paraları yıpratıyor

Hard fork kripto paraların istikrarı için bir tehdit!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimlerinin yönetim zorlukları üzerine yapılan bir araştırmaya göre, hard fork kripto para birimi istikrarı için bir tehdit oluşturuyor.

Hard fork kripto paraları yıpratıyor

Benjamin Trump tarafından yürütülen “Çevre Sistemleri ve Kararları” adlı çalışmada, kripto para birimlerinin istikrarının bölünmüş süreçler tarafından tehdit edildiğini ya da hard fork’lar ile  daha fazla yıpranmış olduğunu iddia ediliyor. Kripto para projelerinin bazılarında hard fork’lara fiilen izin verilir, bazılarında ise kripto yol haritasında en başta önceden planlanır.

800’den fazla hard fork kripto etkisi için incelendi

Resmi duyuruda derginin baş yazarı Trump, bu çalışma kapsamında 800’den fazla kamuoyunca tanınan soft fork’ları, kaynak kodu fork’ları veya altcoinleri ve ayrıca Bitcoin’in hard fork’larını inceledi ve analiz etti. İncelemede orijinal Bitcoin protokolünden ayrı Blockchain sayısı bakımından kayda değer bir artış olduğunu ortaya çıktı..

Dogecoin, Litecoin ve Vertcoin gibi yıllarca hayatta kalmayı başaran başarılı hard fork vakalarına rağmen, çalışma, birçoğunun birkaç aydan fazla yaşayamayacağını iddia ediyor. Bununla birlikte, bazı uzmanların yalnızca 2018’de gerçekleşecek 50 kadar hard fork öngörüyor. Trump ayrıca, hard fork’ların günlük finansal işlemler için benimsenmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca bunların, gerekli olan istikrarlı ve öngörülebilir bir işletim platformunu sürdürmek için bir tehdit oluşturduğunu öne sürerek, istikrarın bu süreçler tarafından engellendiğini de sözlerine ekliyor.

Araştırma Bitcoin ve kripto paraların potansiyelini kabul ediyor

Bitcoin uluslararası ölçekte daha fazla “küresel olarak tanınan, güvenilir ve öngörülebilir” bir medya aracı haline gelmeyi hedefliyor. Kripto paraya daha fazla istikrar getirecek iyi bir yönetime sahip olmak için madenciler, cüzdan geliştiricileri, borsalar ve paydaşlar gibi tüm tarafların bu konuda çaba göstermesi gerekiyor.

Son olarak, bu çalışma aynı zamanda, Bitcoin ve diğer kripto paraların, umut vaat eden temel teknolojileriyle, ticaret ve bilgi alışverişlerinin dünya çapında nasıl yapıldığını gösterdiği devrimin potansiyelini kabul ediyor.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin