2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik:
2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik: "Rekor geliyor" iddiası!

Halving’e üç gün kala “Bitcoin halving” aramaları rekor kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Arama motoru Google üzerinden “Bitcoin halving” anahtar kelimeleriyle yapılan aramalar 2016’ya kıyasla yüzde 350 artarak tüm zamanların zirvesine çıktı.

Google Trends üzerinden elde edilen verilere göre halving yaklaştıkça etkinliğe duyulan ilgi de tırmanıyor. Trends’in çalışma mekanizmasına göre 100 puan en yüksek değeri ifade ediyor. Detayları aşağıdaki grafikte bulabilirsiniz.

Bitcoin halving etkinliği, bir sayaç tutan bitcoinblockhalf’e göre önümüzdeki 2 gün ve 20 saat içinde gerçekleşecek.

Madenciler Bitcoin halving öncesinde biriktirme moduna geçti

Olayın ardından madencilerin kazancı doğrudan etkilenecek zira blok ödülü 12,5’ten 6,25 BTC’ye düşürülecek. Bu sebeple pek çok madencinin son dönemde tam performansla çalışarak mümkün olduğunca fazla BTC biriktirdikleri ve bir kısmının halving’in ardından çalışmayı bırakacağı iddia ediliyor. Bu durumun madencilik endüstrisini tekelleştireceğine dair çok yoğun kaygılar söz konusu.

Son zamanlarda Bitcoin’in hash oranı da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşt. Bunun anlamını açıklayan Glassnode’a göre madenciler mümkün olduğunca çok ödül almak için BTC ağına son dönemde yoğun katılım gösterdi.

Sıradaki hedef 10.500 dolar mı, 6.500 dolar mı?

Perşembe günü Bitcoin için son zamanların en iyi günlük kazancı kaydedildi. Kısa bir sürede %7’nin üstünde değer kazanan öncü kripto para şubat ayının ortasından beri görülmeyen bir fiyat olan 10.000 doları birkaç kez ihlal etmeyi başardı.

Son dönemde Fed’in ve diğer merkez bankalarının piyasaya aşırı düzeyde nakit sürmesi, halving olayı ve koronavirüsün getirdiği diğer yeniliklerden ötürü dünya ekonomisin BTC’ye her geçen gün daha çok yönlenmesi bekleniyor.

BTC şu anda 10 bin barajının üstesinden gelmek için mücadele ediyor. Analistlere göre 10.000 doların kırılması halinde 10.500 dolar da hızla aşılırsa Bitcoin önü alınamaz bir yükseliş trendine geçebilir. Ancak bazı analistler trendin düşüş yönünde kırılacağını ve 6.500 doların görüleceğini işaret ediyor. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

zycrypto

Google kripto para dolandırıcılarıyla savaşını sürdürüyor


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin