11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı
11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı

Halving’e sayılı günler kala Bitcoin madenciliği zirve yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madenciliği faaliyetinin iki temel ölçütü zorluk ve hash oranı, halving’e 1 haftadan kısa bir süre kala tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaştı.

Bitcoin madencileri arasındaki rekabetin bir göstergesi olan madencilik zorluğu, mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 16,55 trilyona çıkmıştı. Bugün bir kez daha atağa geçen veri 16,10 trilyon değeriyle tüm zamanların zirvesine çok yaklaştı.

Bitcoin madenciliği zorluk ve hash rate seviyeleri zirvede

Bitcoin zorluğu grafiği
Bitcoin zorluğu grafiği

Halving’e çok kısa bir süre kala madencilik zorluklarındaki artış, daha fazla madencinin yarışa katıldığını gösteriyor. Blok başına madencilik ödülünün 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşürecek etkinliğin önümüzdeki hafta 12 Mayıs’ta gerçekleşmesi bekleniyor.

Bitcoin’in hashrate’i veya ağın işlem gücü de madencilik etkinliğinin arttığını gösteriyor. Toplam hash oranı mart ayı sonlarında yakalanan 95 milyon TH/s’ye kıyasla 116 milyon TH/s (saniyede tera hash) değerinin üzerine çıktı.

Son günlerde Bitcoin fiyatının toparlanması ve 9.000 dolar seviyesini sık sık aşmaya başlaması, endüstriye daha fazla madencinin katılmasının nedeni olabilir. Bitcoin, mart ayı ortasındaki Kara Perşembe çöküşünden sonra keskin bir şekilde toparlandı. O dönem 3.800 dolar seviyesinde işlem gören BTC bugün bir kez daha 9.000 doların üzerinde.

theblockcrypto

Ünlü CEO’dan halving öncesi için heyecanlandıran Bitcoin tahmini!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin