2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik:
2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik: "Rekor geliyor" iddiası!

Halving’e 43 gün kala Bitcoin’de son durum: BTC nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin halving’e 43 gün kaldı. 12 Mart’ta yaşanan büyük çöküşün yaralarını sarmaya çalışan BTC, şu sıralar 6 bin dolar seviyesinin üstünde işlem görüyor. Ancak koronavirüs krizi sebebiyle çalkalanan piyasaların nasıl bir gidişat göstereceği bilinemiyor.

Koronavirüs tüm dünyada şiddetlenirken, yatırımcılar Bitcoin ve altcoinlere, özellikle halving’den sonra ne olacağını merak ediyorlar. Halving’e kısa bir süre kala konuyu baştan inceleyelim.

Halving nedir?

Bitcoin düzenlemesinin bir parçası olarak, madencilere bir blok üretildiğinde (yaklaşık her 10 dakikada bir) belirli miktarda Bitcoin verilir.

Bitcoin doğduğunda, madencilere ödül olarak blok başına 50 Bitcoin veriliyordu. Her 210.000 blok çıkarıldıktan sonra (yaklaşık her 4 yılda bir), blok ödülü yarıya iner ve blok başına blok ödülü 0 olana kadar (yaklaşık 2140 yılına kadar) devam eder. Şu an itibarıyla, blok ödülü blok başına 12,5 token ve yarıya indirildikten sonra blok başına 6,25 tokene düşecek.

Bitcoin neden sınırlı arz ile yaratıldı?

BTC ilk başta deflasyonist bir para birimi olarak tasarlandı. Orijinal düşünce, verilen BTC’nin zamanla azalacağı ve bu nedenle daha eksik ve daha sınırlı hale geleceği (altın gibi bir varlık olacağı) anlamına geliyor.

Daha sınırlı hale geldikçe ve talep arttıkça, kripto para enflasyona karşı bir risk olarak kullanılabilir çünkü fiyat sadece yükselebilir. Öte yandan, fiat para birimleri (USD veya avro gibi) zamanla şişiyor çünkü hükümet daha fazla para basıyor.

Madencilik araçları üreticisi Bitmain’in kurucu ortağı ve CEO’su Jihan Wu, Bitcoin’in (BTC) bu yıl koronavirüs salgınına rağmen iyi performans gösterebileceği konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Wu, merkez bankalarının salgının etkisiyle mücadele çabalarını da ekledi.

BTC’nin öteki varyasyonlarında durum ne?

Ayrıca önemli bir şeyi daha unutmamak gerekiyor: Hash rate. Mart ortasındaki pazar katliamını takiben, BTC hash rate %44 artışla saniyede 75 exahash’e (EH/s) yükseldi. Sonrasında ise 100 EH/s’nin üzerine çıktı. ancak BCH ve BSV gibi SHA256 ağları arasındaki kârlılık normalden çok daha volatil oldu. Üç tip BTC’miz olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Bu haberin yazıldığı esnada Bitcoin SV (BSV) madencilerinin 2,4 EH/s hash gücü var ve ağın on gün içinde halving’e uğraması bekleniyor. Bitcoin Cash’te (BCH) bu oran 3,4 EH/s ve BCH madencileri de sekiz günde halving görecek.

Yükseliş umudu için erken

Bitcoin (BTC) fiyatı geride bıraktığımız hafta sonu 5 bin 800 dolara geriledi. Ancak yeni haftanın başlamasıyla tırmanışa geçti. BTC bu haberin yazıldığı esnada %2,27’lik günlük kazançla 6.466 dolardan işlem görüyor.

Bununla birlikte, boğa düşünceleri için hâlâ erken. BTC fiyatı, 6.800 – 6.900 dolar arasındaki desteğini geri kazanana kadar yükselişe geçiyor diyemeyiz.

coinspeaker

Korku ve Açgözlülük Endeksi, Bitcoin için kritik seviyeyi gösterdi! Alım fırsatı mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin