Coinmarketcap’ten yeni borsa sıralaması: Birincilik el değiştirdi
Coinmarketcap’ten yeni borsa sıralaması: Birincilik el değiştirdi

Binance, Coinmarketcap’i satın alıyor! Fiyat, endişeler ve daha fazlası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para haber sitesi The Block’un bildirdiğine göre Binance, Coinmarketcap’i 400 milyon dolar karşılığında satın almaya hazırlanıyor. Anlaşma onaylanırsa tarihte bir para izleme platformunun en büyük satın alımı olarak kayıtlara geçebilir.

2 binden fazla token ve coin listeleyen Coinmarketcap, her ay milyonlarca ziyaretçi çekiyor.

Gelişmekte olan bir endüstrinin her daim güvenilir bir fiyat kaynağı ve listelere sahip olması önemlidir. Hangi borsanın nasıl bir gelişim gösterdiği, aktivite durumları, hangi projenin nasıl bir yol izlediği vb. bilgilerin güvenilir bir kaynaktan izlenebilmesi bakımından CMC herkesin saygısını kazanmış durumda.

Binance sektörü tekelleştiriyor olabilir mi?

Ancak CMC’nin karanlık bir geçmişi olduğu biliniyor. Örneğin, wash trading ile bilinen borsaları listelememekle suçlanan CMC, Ponzi olmasına rağmen Bitconnect’i de listelemedi.

Bağımsız bir borsa olan Binance, paraları iki yerde listeliyor: Binance ve Binance DEX. Topluluk ise bir dizi sorunun cevabını merak ediyor. Binance ne düzeyde bir kontrole sahip olacak, kalite kontrolleri yapacak mı ve hangi tokenlerin listeleneceğine karar verecek?

Aynı şey borsalar için de geçeri. Binance belirli verileri sınırlandırarak rakiplerini ezecek mi?

Özetle Binance’in bu satın alımla birlikte sektörü tekelleştirmek bakımından önemli bir gücü daha bünyesine katacağı, bunun da sektörün haber alma şeklini derinden etkileyeceğinden şüphe ediliyor.

“Coinmarketcap bağımsızdı, bu sürebilecek mi?”

Twitter’da bir kullanıcı, konuyla ilgili şu soruları yöneltti:

Binance’e saygısızlık etmek istemem ama bu kripto için hiç de iyi değil. CMC, tüm kripto paralar için bağımsız listeleme sitesi gibidir. Bir kripto borsası/şirketi devralınca, projeleri listelerken örtük önyargılar olmayacağını kim söylüyor?

Başka bir kripto destekçisi Larry Cermak, borsa CMC’nin trafiğine dokunmaya meraklı olmadığı sürece Binance’in 400 milyon dolar ödemek zorunda olmadığına inanıyor.

Bu satın almanın benim için pek bir anlamı yok. Açıklama basit: Binance, CoinMarketap’ın son 6 ay içinde elde ettiği 207,2 milyon trafiğe erişmek istiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin