Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı
Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı

En çok kazandıran madencilik donanımı hangisi? Halving sonrası veriler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Mayıs’ta gerçekleşen Bitcoin halving sonrasında madencilerin kârlılığı ciddi oranda etkilendi. Pek çok madenci masraflarını karşılayamadığı gerekçesiyle kepenk indirirken meydan güçlü madencilere kaldı. Bu yazımızda halving sonrasında en çok kazandıran madencilik donanımı ve kârlılık oranı hakkında bilgiler veriyoruz.

The Block tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre Çin devi MicroBT ve Bitmain’in en yeni Bitcoin madencilik makinesi modelleri, halving’in ardından en kârlı donanımlar olarak dikkat çekiyor.

En çok kazandıran madencilik donanımı hangisi?

Saniyede 112 terahash (TH/s) hash rate üretebilen MicroBT’nin Whatsminer M30S ++ modeli, 8,53 dolarlık günlük kâr ile en çok kazandıran madencilik donanımı.

Bitmain’in 110 TH/s hash rate üretebilen Antminer S19 Pro modeli, bunu 8,49 dolarlık günlük kârla izliyor. Özellikle en popüler son nesil madenci Antminer S9 ise artık çok kârlı değil. S9 günde artık sadece 0,52 dolar kâr ediyor.

Yukarıdaki grafikte de görülebileceği gibi, en kârlı on makineden beşi MicroBT’nin Whatsminer modellerinden oluşuyor. MicroBT, Bitmain ile kıyasıya rekabetinde 2019 yılını yarım milyondan fazla satış yaparak kapattı. Bitmain pazarın hakimi olsa da bir yıldır piyasa payında düşüş var.

Kâr rakamlarının mevcut madencilik zorluğu, 9,700 dolarlık Bitcoin fiyatı ve kilowatt saat (kWh) başına 0,03 dolarlık elektrik/barındırma maliyeti varsayılarak hesaplandığını belirtelim. Tüm madencilerin ucuz elektrik alamadıklarını ve dolayısıyla kârların değişebileceğini ifade etmek gerekir.

theblockcrypto

Uzman analist: “Bitcoin 6 bin dolara bir daha düşmez. Hedef 50 bin!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin