featured
Amazon Prime 22 Mayıs'ta Bitcoin Afrika belgeseli yayımlayacak

Amazon Prime 22 Mayıs’ta Bitcoin Afrika belgeseli yayımlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en popüler TV ağlarından Amazon Prime, 22 Mayıs Cuma günü Bitcoin ve kripto para birimlerinin Afrika kıtası için önemini anlatan bir belgesel yayımlayacak. 

Afrika kıtası Bitcoin için uçsuz bucaksız bir potansiyel taşıyor

Ödüllü Güney Afrikalı medya şirketi Documinute için Tamarin Gerriety tarafından çekilen Bitcoin belgeseli, Güney Afrika’daki Bitcoin öncülerinin kıtadaki ortak sorunlarını nasıl aştığını ortaya koyuyor. Bu sorunlar arasında zayıf altyapı, yanlış yönetilen piyasalar, yüksek havale maliyetleri ve kıtayı etkisi altına alan yoksulluk gibi önemli noktaların altı çiziliyor.

Belgeselin yanında  analiz firması Arcane Analysis tarafından hazırlanan ve Afrika’daki BTC ekonomisi hakkında ayrıntılı bilgiler içeren bir çalışmanın da yayımlanması bekleniyor.

Afrikalıların çoğu geleneksel banka hesabına sahip değil

Afrika’nın kripto paraların benimsenmesi adına en önemli bölgelerden biri olduğu belirtilen raporda kıtada yaşayan insanların yüzde 66’sının geleneksel banka hesaplarına erişimi olmadığı belirtiliyor. Rapora göre, Afrika’nın çoğu halen kripto para endüstrisine özel bir altyapıya (borsalar gibi) ve internet ve elektrik ağlarına önemli yatırım yapması gerekiyor.

Ülkedeki faaliyetler çoğu zaman yatırım, spekülasyon ve ticarete odaklanıyor ancak rapora göre Afrika’nın diğer kıtalardan daha fazla kripto para kullanımına ihtiyacı var. Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, bu teknik imkansızlıklarda dahi kripto para alımında Afrika’da dünya ortalamasının üstüne çıkan ülkeler var.

Örneğin, kripto para birimleri, mevcut sistemlere göre daha düşük maliyetli ve daha hızlı havale ödemeleri sunabiliyor. Afrika’nın sunduğu fırsatları erkenden fark eden bazı kripto para projeleri, şimdiden kıtadaki yerini aldı. Bunların başında Akoin geliyor. Raporda, bu projelerin ortak noktasının Afrika pazarlarındaki başarılarının saha içi eylemden kaynaklandığı söyleniyor. Bu ruh aynı zamanda belgeselde yer alan kişiler tarafından da paylaşılıyor.

decrypt

Uzman analist: “Bitcoin 6 bin dolara bir daha düşmez. Hedef 50 bin!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin