2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik:
2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik: "Rekor geliyor" iddiası!

Halving sonrasında Bitcoin çökebilir mi? Uzmanlar yanıtladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin halving yaklaşırken yatırımcılar BTC’nin yeni zirvelere ulaşmasını heyecanla bekliyor. Kripto para topluluğunun büyük bir bölümü önde gelen kripto para biriminin etkinlik gerçekleşmeden önce 10 bin dolara kadar yükselmesini bekliyor. Peki ya halving sonrasında çöküş olası mı?

Arz/talep matematiği yatırımcıları tatmin etmekte yetersiz kalıyor

Geçen hafta yaklaşık %15 değer kazanan Bitcoin’in halving sonrasında nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Temel teorilere göre arz düşerken talebin sabit kalması fiyatın artmasına sebep olmakta. Ancak bu akıl yürütme yatırımcılara gereken güveni tam olarak sağlayamıyor. Haliyle BTC yatırımcıları halving öncesi ve sonrasında nasıl bir manzarayla karşı karşıya kalacakları konusunda pek emin değil.

Mevcut yükseliş eğiliminin çoğu halving ile bağlantılı olmakla birlikte olası bir yükselişin ardından gelecek satış dalgasıyla yeni bir çöküş görülmesi, uzmanlara göre hayli olası bir ihtimal.

Geçen hafta 24 saatten kısa sürede 1.000 doların üstünde değer kazanan Bitcoin, bunun sadece bir başlangıç olduğu izlenimini verdi. Yeni haftada BTC’nin 10 bin dolara ulaşma ihtimali konuşulurken 9,3 bin ve 9,8 bin dolarlık dirençlerin çok güçlü olduğu belirtiliyor.

Eric Choe: “Halving sonrasında Bitcoin 1.000 dolara kadar düşecek.”

Tanınmış bir trader, Bitcoin’in halving’den sonra 1.000 dolara kadar düşeceğini öne sürdü.

https://twitter.com/ChoeTrades/status/1253912782023479297

Eric Choe isimli trader satışların çok şiddetli olacağını ve varlığın mayıs ayı sonuna kadar 3 bin doların altına düşeceğine inanıyor.

Michael Novogratz: “Satış baskısı galip gelemeyecek ve BTC güçlü kalacak.”

Ancak Michael Novogratz, Bitcoin’in güçlü kalacağına inandığını ifade ediyor. Ona göre bazı analistler Bitcoin’in kâr elde etmek isteyen ve satış baskısı oluştan yatırımcılar tarafından düşürüleceğini iddia etse de mevcut alıcıların günün sonunda kazanan taraf olacağı görüşünde.

zycrypto

Meşhur analistten kritik uyarı: “Bitcoin 10.000 doları kıracak ama önce…”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin