featured

Hafta sonu izlenmesi gereken yükseliş sinyali veren 2 altcoin

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin Haberleri: Zor bir hafta geçiren kripto para piyasası hafta sonuna yatay bir seyirle başladı. Bitcoin, ETF çıkışları ile 61 dolar seviyesinden 60 bin dolara geriledi ve kripto piyasa değeri minimum bir geri çekilme gösterdi. Altcoinler ise yatay seyrederken 10 Ağustos Cumartesi günü; SUI ve TON coin metrikleri dikkat çekici seviyelerde yükseliş sergiledi.

1. TON coin metrikleri pozitif bölgede

Binance listelemesinden sonra başarılı bir fiyat artışına giden TON, geçen haftaki genel piyasa düşüşü ile yaşanan kayıpları tamamen telefi etmeyi başaran altcoinlerden biri oldu. Son yükselişi ile 6,15’lik bir haftanın en yüksek seviyesinin üzerine çıkan altcoin, bu yazının yazıldığı sırada yüzde 10,94’lük bir yükselişle 6,80 dolara çıktı. Coinglass verilerine göre Açık Faiz olarak bilinen OI değeri, +9 yükseldi ve son 24 saate TON coin OI 273.19 milyon dolara çıktı ve aynı süre içinde uzun vadeli pozisyonlarda 147’lik artış yaşandı.

TON teknik grafik / MACD ve RSI

Buna karşın işlem hacmi yüzde 35 düşüş gösterdi ve bu TON coinin yatırımcısının uzun pozisyonlara kaydığını gösterir. Teknik verilerine bakıldığında fiyat Ichimoku Bulutu’nun altında işlem görüyor. MACD indikatöründe ise MACD çizgisi, sinyal çizgisini yukarı doğru keserek yükseliş trendinin bir süre daha devam edebileceğini işaret ediyor. RSI endeksi ise yeniden 50 seviyesinin üzerine çıkarak yükseliş trendini güçlendiriyor. TON bu trendi koruyabilirse yeniden 7 doların üzerine kolayca çıkabilir.

2. SUI altcoininin yükseliş sinyali güçleniyor

Son bir haftada yüzde 34 kazanç sağlayan SUI, 0,86 dolardan işlem görüyor. Coinglass verilerine göre Açık Faiz (OI) oranı 20’nin üzerinde artış gösterdi. Yatırımcıların yeni pozisyonlar açtığını gösteren bu oran, altcoine olan ilginin yükseldiğini işaret ediyor. Uzun pozisyonlarda son 24 saate 582 bin dolarlık artış yaşandı ve altcoinin hacim oranı yüzde 2,5’lük bir düşüş gösterdi. Bu da uzun pozisyonlara talebin arttığını gösterir. Teknik grafiğine bakıldığında SUI, nisan ayından bu yana önemli bir destek noktası olan 0,87 desteğinin üzerine çıkmaya çalışıyor. Ayrıca fiyat mumlarının Ichimoku Bulutu’nun üzerinde işlem görmeye başlaması yükseliş trendini destekliyor.

altcoin
SUI teknik grafik / MACD

MACD göstergesinde MACD çizgisi sinyal çizgisini 0,0410 seviyesinden yukarı yönlü keserek yükseliş trendinin oluştuğunu işaret ediyor. DMI endeksinde +DI’nın -DI çizgisini yukarı kesmesi fiyatın yönü hakkında iyimserliği yükseltmiş durumda. Son olarak 5 Ağustos’tan bu yana sürekli yükselen Göreceli Güç Endeksi, aşırı alım bölgesi olan 70 seviyesine yaklaşarak 62 seviyesinde yer alıyor.

Sonuç olarak her iki altcoin metriklerinde görülen iyileşme durgun bir dönem geçiren kripto piyasasında yatırımcı için fırsat oluyor. TON coin ve SUI dışında daha uygun fiyatlı ve oyun temalı meme coinler de dikkat çekiyor. Özellikle Gaming sektöründeki durgunluğa karşı yeni çıkan PlayDoge, 2024 oyna-kazan kripto projeleri  arasında yerini alır.

Doge temalı P2E oyunu PlayDoge

P2E kriptoları arasında yer alan PlayDoge, popüler meme Dogecoin’den ilham alarak tasarlamış bir sanal evcil hayvan bakım oyunudur. Klasik Tamagotchi tarzını kripto ekosistemi ile birleştiren bu projede PLAY tokenı kazanmak için sanal doge’un bakımının yapılması gerekir. Ayrıca oyun içi etkinlikleri, küçük oyunları ve staking mekanizması ile pasif gelir açısından alternatif yolara sahip olan PlayDoge, ön satış aşamasında avantajla satın alınabilir.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

Bu yazının yazıldığı sırada 0.00527 dolardan satılan ve yeni bir etaba geçerek fiyat artışına gidecek olan PLAY tokenları, satın alındıktan sonra stake edilerek yıllık yüzde 77 pasif gelir elde etmeyi mümkün kılar. Dinamik bir fiyat mekanizmasına sahip olan ve listelenme sonrası büyüme planları ile Binance listelenecek coinler arasına girebilecek olan PlayDoge; ETH ve USDT dışında kart ile de satın alınabilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir