kripto haberleri
Haftanın en popüler kripto haberleri: Stellar, IBM, CBOE ve Jack Dorsey

Haftanın en popüler kripto haberleri: Stellar, IBM, CBOE ve Jack Dorsey

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz haftanın önemli kripto para piyasası gelişmelerinden satır başları:

  • Jack Dorsey’in Square’i açık kaynaklar için destek arıyor
  • Stellar ve IBM, küresel ödemeler ağını başlattı
  • Kripto düzenlemelerine doğru ilerleyen 4 ülke
  • CBOE, Bitcoin vadelilerini beklemeye aldı
  • Patricia’nın Afrika için stabil coin planları

Jack Dorsey’in Square’i açık kaynaklara katkı için işe alımlar planlıyor

Jack Dorsey, bu hafta kripto projeleri ve planları konusunda ilerleme planları ile manşetlerdeki yerini aldı. Son twit’e göre, Jack, Square’in “kendi iş hedeflerinden bağımsız bir açık kaynak girişimi olacak” Square Crypto adında yeni bir açılım oluşturduğunu duyurdu. Bu yeni girişimi gerçekleştirmek için Jack, kripto para mühendisleri ile bir tasarımcı istihdam ettiklerini dile getirdi.

Stellar ve IBM, küresel ödemeler ağını başlattı

IBM, sınır ötesi ödemeleri ve noktadan noktaya para transferlerini sorunsuz bir şekilde kolaylaştırmak için Stellar protokolünü kullanan bir hizmet olan IBM Blockchain World Wire’ın piyasaya sürüldüğünü duyururken kripto paralar ve ödemeler alanında bir adım daha attı. IBM, World Wire’ı ilk olarak Ekim 2017’de duyurmuştu. O zamandan beri de gelişimi üzerinde çalışıyor. Bu duyuru ile ağ nihayet faaliyete geçiyor ve şu an için kısıtlı bir pazarda resmi olarak erişilebilir durumda.

Kripto yönetmeliklerine doğru ilerleyen 4 ülke

Dünyadaki 4 ülke kripto düzenlemelerine oldukça yaklaşırken, kripto para piyasası çok büyük bir adım atıyor. Kanada ve gelişmekte olan ülkeler Meksika, Hindistan ve İsrail çalışmaları, kripto paraları düzenlemenin eşiğinde duruyorlar. Kanada’daki düzenleyiciler ülkenin kripto endüstrisi oyuncularından düzenleme ile ilgili girdi talep ederken, hükümet yakında kendi kurallarını apeks mahkemesinin önünde sunacak. Meksika ve İsrail yasal bir onay vermeden önce çeşitli yönleri araştırıyorlar.

CBOE, Bitcoin vadelilerini beklemeye aldı

Dünya, kripto paraları içeren daha yeni yatırım araçları beklerken, mevcut olan tehlike altında gibi görünüyor. Bu hafta, Bitcoin Vadeli İşlemlerini başlatan Chicago Board Options Exchange onları beklemeye aldığını açıkladı. Borsa, bu yıl Mart ayında Bitcoin Vadeli İşlemlerini listeleyemeyeceğini belirtti. Ancak borsada listelenen önceki Bitcoin Vadeli İşlem sözleşmeleri Haziran ayında sona erecek ve o tarihe kadar alım satımı gerçekleşecek.

Patricia Afrika’ya stabil coin sunmayı planlıyor

Afrika kendi stabil coinine sahip olabilir. Bir e-ticaret şirketi olan PATRICIA Technologies, Afrikalı kullanıcıları için stabil coin geliştirmeyi planlıyor. Şirketin kurucusu Hanu Agbodje, “Afrikalılara güvenilir, faydalı bir şey sunmayı amaçlıyoruz. Ve bu, birçok Afrika ülkesinin iç büyüme hızını (IGR) artıracak. Stabil coinler, borsa kullanıcıları, kripto borsası operatörleri ve bir bütün olarak kripto para piyasası için önemli.” Görüşünde bulundu.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin