featured

Haftalık analiz: Bitcoin 29 bin doları korumaya çalışırken PEPE yüzde 13 düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, ABD Merkez Bankası Fed’in son faiz artırımının ardından nispeten sakin kaldı. Ancak son 24 saat, kripto varlığı 29.000 doların biraz üzerine geri iten küçük bir geri çekilme yaşandı. Çoğu altcoin de bugün biraz değer kaybetti, fakat DOGE ve MATIC en çok değer kaybedenler oldu.

Bitcoin 29 bin dolarda mücadele ediyor!

Bitcoin’in haftası, pazar günü varlığın 30.300 dolar seviyesini zorlaması ile olumsuz bir tonda başladı. Ardından gelen reddedilme onu sert bir şekilde aşağıya itti ve Bitcoin pazartesi günü 29.000 doların altında bir aylık en düşük seviyeye geriledi.

Bitcoin boğaları bu noktada müdahale etmeyi başardı ve daha fazla düşüşe izin vermedi. Topluluk çarşamba günü yapılması planlanan bir sonraki ABD FOMC toplantısına hazırlanırken kripto para birimini 29.000 doların biraz üzerine çekmeyi başardı.

Birçok kişinin beklediği gibi, ABD Merkez Bankası kilit faiz oranlarını 25 baz puan artırdı. Bunun BTC üzerinde çok az etkisi oldu ya da hiç olmadı. Geçtiğimiz 24 saat, kripto para biriminin şu anda bulunduğu 29.000 doların biraz altına düşmesiyle boğalar biraz daha kayıp yaşadı. Piyasa değeri 565 milyar dolara düşerken alt varlıklar üzerindeki hakimiyeti CMC’de hâlâ yüzde 48,2’de duruyor.

Bitcoin

PEPE bu hafta sert düşüşler yaşadı!

Çoğu altcoin günlük ölçekte kırmızı sinyalleri veriyor. Ethereum, Ripple ve Binance Coin de yüzde 1’e varan düşüşlerle sırasıyla altcoinleri 1.860 dolar, 0,7 dolar ve 240 dolara geriletti. Cardano ve Litecoin de benzer düşüşler yaşadı.

Dogecoin ve Polygon, her iki varlık da yaklaşık yüzde 3 oranında düştüğü için daha büyük sermayeli altcoinlerden fazla geri çekildi. SOL, DOT, BCH ve SHIB de şu anda kırmızı renkte. ICP, günlük ölçekte birkaç istisna arasında yer alıyor ve yüzde 3’lük bir artışla 4,25 dolara yükseldi.

Haftalık ölçekte de manzara oldukça acı verici. PEPE, GALA, INJ ve MNT’nin hepsi yüzde 10-15 arasında bir oranda değer kaybetti. Toplam kripto piyasa değeri de biraz değer kaybetti ve CMC’de 1.180 trilyon dolarda mücadele ediyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin