featured
bitcoin and chart

Bitcoin analizi: BTC fiyatı 30 bin doların altında tutunuyor! Sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı 29.000 doların üzerindeki yükseliş görünümünü kısa süreliğine yeniledi ve Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) faiz artırım kararının ardından 30.000 doların üzerine çıktı. Bir CNBC raporuna göre, yüzde 5,25 – 5,5 hedef aralığına 25 baz puanlık artış, ABD’de borçlanma maliyetini 22 yılı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesine çıkardı.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, enflasyonun geçen yılın ortalarından bu yana azaldığını ancak yüzde 2’lik hedefe ulaşma ihtiyacında ısrar ederek ülkenin “daha gidecek çok yolu olduğunu” ima etti. Başka bir deyişle, özellikle eylül ayında “verilerin gerektirmesi hâlinde” bir artışa yol açacak başka bir veri odaklı karar olasılığı var. Bitcoin gibi risk varlıklarına yatırım yapanlar, Fed’i politika oluşturma konusundaki yaklaşımı nedeniyle suçladı.

Bitcoin fiyatı 30 bin doların altında seyrediyor!

Piyasa gözlemcileri Bitcoin fiyatının 30.000 doların üzerinde yükseliş trendini sürdürmesini bekliyordu. Ancak hem kazançlar hem de kayıplar dar bir aralıkta tutuldu ve 29.000 dolarlık destek sabit kaldı.

Ancak Para Akışı Endeksi (MFI) aşırı alım bölgesinden nötr bölgeye geri döndü ve bu da bazı yatırımcıların daha az değişken varlıklar lehine satış yaptığını gösteriyor. Günlük grafiğe göre, MFI fon girişlerinin yeniden artmaya başladığını gösterdiği için etkileri sınırlı kalıyor.

Bitcoin

Aynı grafikte düşen bir kama formasyonunun oluştuğu görülüyor ve onaylanması halinde yüzde 5,35’lik bir kırılma ile 30.753 dolara ulaşılabileceği belirtiliyor. Bu, bir düşüş trendinin potansiyel olarak tersine döneceğine veya devam edeceğine işaret eden bir yükseliş grafiği formasyonudur. Fiyat daralan bir aralıkta daha düşük yüksekler ve daha düşük düşükler yaptığında oluşur ve kama benzeri bir şekil oluşturur.

Fiyat kamanın üst trend çizgisinin üzerine çıktığında teyit edilen formasyon, Bitcoin piyasasındaki satıcıların güç kaybettiğini ve alıcıların devraldığını gösterir. Yatırımcılar, risk toleranslarına bağlı olarak kırılma noktasında uzun bir pozisyona girmek için düşen kama modelini kullanabilir veya üst trend çizgisinin destek olarak yeniden test edilmesini bekleyebilir.

Bitcoin fiyat kırılmasını ne engelliyor?

Hareketli Ortalama Yakınsama Sapmasındaki (MACD) ortalama çizgisinin altındaki yatay hareket, Bitcoin’in bir kırılmayı tetikleyecek ya da sürdürecek momentumdan yoksun olduğunu gösteriyor. Dahası 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (kırmızı) kısa süre önce 200 günlük EMA’nın (mor) altından geçerek bir ölüm çapraz formasyonunu doğruladı.

Bu teknik tablo devam ederse Bitcoin fiyatı likiditeyi 28.000 dolar ya da 25.000 dolar gibi daha düşük seviyelere çeker. Böylece 30.000 doların üzerinde bir ralli için yeni bir ivme yakalayana kadar bir toparlanma hayal olarak kalacaktır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin