İnternet bağlantısı olmadan Bitcoin göndermek mümkün
İnternet bağlantısı olmadan Bitcoin göndermek mümkün

Bitcoin, kripto paralar ve Blockchain hakkındaki 7 ortak hata

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok konuda olduğu gibi, insanlar arasında Bitcoin, kripto paralar ve Blockchain söz konusu olduğunda bazı yaygın hatalar vardır. Bu yazıda bazılarını açıklığa kavuşturalım.

1- Blockchain=Bitcoin

Bitcoin, Blockchain ile karıştırılır, çünkü lider kripto para temel teknolojisinden daha popülerdir. Blockchain, eşler arası işlemlerin ağ üzerinden dağıtık bir biçimde dağıtılmasını sağlayan bir teknoloji. Bitcoin, bir banka gibi üçüncü bir ajana girmeden doğrudan iki kişi arasında aktarılabilen bir kripto para birimi.

2- Blockchain sadece kripto paralar için kullanılır

Çikolata Blockchain ise içindeki fındık kripto para birimidir. Birlikte öne çıkıyorlar ama aynı zamanda kendi başlarına da harika işler yapıyorlar. Blockchain’in kripto para gibi sadece bir kullanım alanı yoktur.  Blockchain tüm sektörlerde farklı şekillerde kullanılabilir.

3- Kripto işlemleri anonimdir

Birçok kişi, tüm Bitcoin ve kripto para işlemlerinin anonim olduğuna dair yanlış bir görüşe sahip. Bitcoin, bir adresten diğerine ne kadar teslimat yapıldığını izleyen halka açık bir kitap. Birçok hükümet, adres sahibini ortaya çıkarmak için büyük borsalarla iletişim halinde. Ayrıca, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) dünya çapında Bitcoin kullanıcılarının kimliğine erişimi olduğu biliniyor.

4- Blockchain, iş ve finans işlemleriyle ilgili her şeyi değiştirecek

Blockchain genellikle işletmelerin kayıt işlemlerini ve işlemleri yönetme şeklini değiştirmek için bir teknoloji olarak konumlandırılır. Güvenlik açısından, işlem kayıtlarının doğrulanması ve güvenilmesi gerekiyorsa genellikle yararlıdır. Aksi halde kullanım koşulları sınırlıdır.

5- Kripto paralar volatiliteye sahip, bu yüzden Blockchain’e güvenilmemeli

Kripto parlaraın volatilitesini Blockchain teknolojisinin güvenilirliği ile ilişkilendiren ortak bir inanç vardır. Blockchain’in kripto paralarının ötesinde birçok uygulaması var ve muhtemelen uzun vadede bir oyun değiştiriciden daha fazla olacak.

6- Kripto paralar suçlular için en iyi seçim

Ademi merkeziyetçiliğin ve anonimliğin suçlular için iyi özellikler olduğu doğru. Fakat aynı zamanda ekonomik ve politik açıdan istikrarsız bir çevrede yasaya saygılı olan vatandaşlar için de iyi. Paranızı yolsuzluğa bağlı olarak yerel bankalara vermekten kaçınırsanız veya ülkenizde bozulma ihtimali varsa, paranızı saklamak için muhtemelen en iyi yer. Ancak, araştırmalara bakıldığında, suçluların kripto para kullanımı, nominal para gibi diğer her şeylerle karşılaştırıldığında yüzde 1’den daha az.

7- Bitcoin, kripto paralar ve Blockchain bir piramit şeması

Bitcoin, kripto paralar ve Blockchain bir piramit şeması değil. Çünkü;

  • Bitcoin merkezi bir otoriteye bağlı değil.
  • Bitcoin yatırımcılarına geri ödeme yapmaz.
  • Bitcoin sistemi korumak için sürekli bir para akışı gerektirmez.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin