Twitter Bitcoin yasağı
Twitter Bitcoin yasağı

Hacking skandalının ardından Twitter Bitcoin yasağı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya gündemi Twitter’a düzenlenen hacking saldırısına kilitlenmiş durumda. Hacking saldırılarında hem kripto para piyasalarından hem de magazin ve politika dünyasından birçok ünlü kişinin Twitter adresleri hacklendi. Adresleri hacklenen kişiler ve kurumlar arasında dikkat çeken isimler var. Bu isimler kısaca şunlar:

Joe Biden, Barack Obama, Kim Kardashian, Elon Musk, Coinbase borsası, Gemini Borsası, Justin Sun, Warren Buffet ve liste uzayıp gidiyor.

Hackerlar ünlülerin milyonlarca takipçilerine Bitcoin adresi gönderdi.

 Twitter Bitcoin yasağı

Hackerların ünlülerin adreslerinden paylaştıkları tweet’lerde “bu adrese göndereceğiniz Bitcoin’in iki katını size geri göndereceğim” açıklamaları dikkat çekti. Aşağıda Elon Musk’ın tweet’inden paylaşılan mesajı görüyoruz.

Twitter Bitcoin yasağı

Tweet’te “ailenize ve arkadaşlarınıza çabuk haber verin. (Kampanya) sadece 30 dakika sürecek” ifadesi bazı Bitcoin yatırımcılarının düşüncesizce hareket etmesine neden oldu.

Independent’ın haberine göre hackerlar şu ana kadar 95 bin pound değerinde Bitcoin topladılar bile. Bu gelişmenin ardında  Twitter Bitcoin yasağı koydu ve Twitter üzerinden Bitcoin adresi paylaşılmıyor.

Bu gelişmelerin ardından Bitcoin fiyatlarında kısmi bir değer kaybı yaşanıyor ve BTC 9,100 dolar bandına geriledi. Altcoinlerde ise daha şiddetli değer kaybı yaşanıyor

Independent

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin