Bitcoin volatilitesindeki düşüş
Bitcoin volatilitesindeki düşüş

Bitcoin volatilitesindeki düşüş büyük fırtınanın habercisi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatları, Korona Salgını etkisi ile Mart ayının ortasında 4 bin doların altına geriledi. Bu süreçte hisse senedi piyasaları ve emtia fiyatlarında da ciddi değer kaybı yaşandı. Ancak Bitcoin geleneksel finansal araçlardan daha hızlı toparlandı. Mayıs ayında yaşan ödül yarılamasının da etkisi ile Bitcoin fiyatları, 7 Mayıs’ta 10 bin dolara ulaştı.

7 Mayıs’tan beri Bitcoin fiyatları 9,000-10,000 dolar aralığında dalgalanmaya başladı. Son günlerde Bitcoin’in dalgalanma aralığı iyice daraldı. Yani Bitcoin volatilitesi oldukça düştü. Bitcoin volatilitesindeki düşüş ciddi hareketlenmenin habercisi olabilir.

Bitcoin volatilitesindeki düşüş korkutuyor!

Bitcoin gibi yüksek dalgalanma gösteren bir varlığın fiyatlarındaki dalgalanmanın azalması bazı analistleri düşündürüyor. 2018 yılı Kasım ayında da Bitcoin volatilitesi oldukça düşmüştü. Bu dönemin sonunda Bitcoin fiyatları çakılmaya başladı ve 3,200 doları gördü. Aşağıdaki grafikte 2018 yılında Bitcoin fiyatları ve Bollinger Bandları genişliğindeki değişimi görüyoruz. Grafikte Bollinger Bandlarının genişliği Bitcoin volatilitesinin bir göstergesi olarak kullanılıyor. Bollinger Band genişliği Kasım 2018’e geldiğimizde 0.5’ten 0.04’e geriledi.

2020 döneminde de Bitcoin volatilitesinde 2018 Kasım dönemini andıran gelişmeler yaşanıyor. Bollinger Bandları genişliği yani volatilite dipte. Günümüzde de Bitcoin fiyatlarında benzer çöküş yaşanır mı merak ediliyor?

Ancak volatilite bu sefer pozitif yönde de gelişebilir ve Bitcoin kısa sürede 10 bin dolarlık direnç seviyesini hızlı biçimde geçer. Umarız ikinci senaryo gerçekleşir.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin