ABD'de yeni teşvik paketi geliyor: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek? Bloomberg analistinden BTC tahminleri
ABD'de yeni teşvik paketi geliyor: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek? Bloomberg analistinden BTC tahminleri

ABD’de yeni teşvik paketi geliyor: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek? Bloomberg analistinden BTC tahminleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’de Demokrat liderler yıl sonuna kadar COVID-19 yardımlarının ikinci turu için Cumhuriyetçilerle bir anlaşmaya varma sinyalleri veriyor. Bitcoin bu haberler üzerine mütevazı kazançlar bildirdi. Peki bundan sonra neler olması bekleniyor?

ABD’de taraflar artık bir an önce anlaşmaya varmak istiyor

Temsilciler Meclisi Başkanı Nanci Pelosi, çarşamba günü yaptığı açıklamada, yeni bir 908 milyar dolarlık yardım paketinin Beyaz Saray ve GOP liderleriyle aylar süren müzakerelerinin temeli olması gerektiğini söyledi. Pelosi, Senatör Chuck Schumer ile yaptığı ortak açıklamada şöyle konuştu:

Elbette iyileştirmeler sunacağız. Ancak harekete geçme ihtiyacı acil ve iyi niyetli müzakerelerle bir anlaşmaya varabileceğimize inanıyoruz.

Bitcoin/dolar kuru, işlem öncesi New York seansında yüzde 0,28 artarak 19.278 dolardan işlem gördü. Trader’lar yakın zamanda görülmesi beklenen 20.000 dolarlık rekor seviyeye doğru, genişletilmiş bir yukarı yönlü hareket izliyor. Reuters’ta yayımlanan bir haberde ise teşvik umutlarının ABD dolarını düşürdüğünü ve Bitcoin’in artmasına yol açtığı belirtiliyor.

Federal Rezerv ve ABD hükümeti daha önce, ekonomiyi COVID-19 salgınının etkilerinden korumak için daha düşük faiz oranları ve benzeri görülmemiş düzeyde parasal ve mali teşviklerin yanı sıra sonsuz niceliksel genişleme taahhüdünde bulunmuştu. Söz konusu hareketler, kısa vadeli borçların getirilerinin sıfıra yakın düşmesini vurgularken, ABD dolarının da gerilemesine neden oldu.

Sonuç olarak yatırımcılar enflasyonun önümüzdeki yıllarda geri döneceğinden korktukları için Bitcoin yüzde 400’den fazla arttı. Kripto para birimi altına alternatif olma yolunda önemli adımlar atıyor.

Cumhuriyetçi çoğunluğa sahip Senato, Demokratlar’ın 2,4 trilyon dolarlık mali destek teklifini reddettiği için Bitcoin’in rallisi Ağustos ve Eylül 2020 arasında durdu.

Bitcoin 18.800 dolar civarındaki desteği tutuyor.
Bitcoin 18.800 dolar civarındaki desteği tutuyor.

Bu esnada ana akım şirketler devreye girdi ve BTC’ye inanılmaz bir kurumsal para akışı izledik. Bazıları bu aşamada Bitcoin’i, güvenli liman piyasasında altının hakimiyetine karşı güvenilir bir rakip olarak vurguladı.

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin almaya başladı

Paul Tudor Jones ve Stan Druckenmiller gibi milyarder yatırımcılar da BTC tuttuklarını itiraf etti. Nasdaq listesinde yer alan MicroStrategy firması 425 milyon dolarlık nakit rezervini kripto para birimiyle değiştirdi. Küresel ödeme hizmeti Square ayrıca 50 milyon dolar değerinde BTC satın aldıklarını duyurdu.

PayPal, BlackRock, Guggenheim, Visa ve diğerleri de Bitcoin’in bir ödeme ve bir değer deposu varlığı olarak uzun vadeli potansiyeli hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor.

“10.000 dolara dönebiliriz ama BTC’nin önü açık.”

Bloomberg Intelligence’ın Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone, ABD’nin mali açığı genişledikçe Bitcoin’in boğa koşusuna devam edeceğini söyledi.

Analist bugün analizinde şu ifadeleri kullandı:

 10.000 dolar 2021’de Bitcoin’in 50.000 dolar yolundaki temeli olacaktır. Birinci çeyrek gibi bir risk azaltma düşüşü, Bitcoin’i 2021’de 10.000 dolarlık desteğe döndürebilir. Ancak önü açık.

BTC/USD bu yazının yazıldığı sırada 19.345 dolardan işlem görüyor. 3 Aralık Bitcoin fiyat analizi yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin