Önde gelen Türk Bitcoin borsası hackendi!
Önde gelen Türk Bitcoin borsası hackendi!

Hacker’lar Bitcoin borsalarından para çalıyor! Listede Türkiye de var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FireEye araştırmacıları, devlet destekli APT41 için çalışan hacker’ların Bitcoin, kripto para borsaları ve video oyunları şirketlerini hedef aldığını söylüyor.

APT41 hacker’ları Bitcoin borsalarından para çalıyor

Bir devlet destekli Çinli siber casusluk operasyonunun üyeleri, dünyanın dört bir yanındaki hedeflere karşı finansal siber saldırılar gerçekleştiriliyor. FireEye araştırmacıları tarafından APT41 olarak adlandırılan grubun, sağlık, yüksek teknoloji, telekomünikasyon, yüksek öğrenim ve kripto para dahil olmak üzere 15 sektörü hedeflediği belirtiliyor.

Saldırılar, Pekin’in Çin’i daha değerli ürünler ve hizmetler üretmeye itme stratejisi olan Made in China 2025 ile aynı zamana denk geliyor ve ülke dışından çalışan hacker’ların bu amaca ulaşmak için veri çalma girişiminde bulundukları bilinmiyor. Ancak, araştırmacılar tarafından yapılan analizlerde, APT41 üyelerinin aynı zamanda, çoğunlukla video oyunları endüstrisine karşı tamamen finansal kazanç için saldırılar yapmak için onları kullandıkları tespit edildi.

Grubun hedeflediği ülkeler arasında Türkiye de var

Grubun hedeflediği ülkeler arasında: Fransa, Hindistan, İtalya, Japonya, Myanmar, Hollanda, Singapur, Güney Kore, Güney Afrika, İsviçre, Tayland, Türkiye, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Hong Kong yer alıyor. FireEye’ın üst düzey istihbarat analisti Jacqueline O’Leary, bilgisayar korsanlarının casusluk görevlerinden sonra, günün belli saatlerinde casusluk üzerine çalıştıktan sonra diğer saatlerde motive edici saldırılar düzenlediklerini öne sürüyor.

FireEye, APT41 için çalışan Çinli hacker’lar olma olasılığı yüksek olan iki kişiyi tanımladı ve faaliyetlerini 2012 yılına kadar takip etti. Sonuçta çiftin ana odağının video oyunları şirketlerine ve oyuncularına kâr amacıyla saldırmak olduğunu tespit etti.

Zdnet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin