Bloomberg yeni Bitcoin tahmini ile kafaları karıştırdı! Fiyat sıfıra mı iniyor?
Bloomberg yeni Bitcoin tahmini ile kafaları karıştırdı! Fiyat sıfıra mı iniyor?

En büyük Bitcoin rallisinin geldiğini gösteren 9 gösterge

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 ve 2019 yılı, piyasalarda güçlü dalgalanmalar yaratan hükümetlerin verdiği kararlarla geçti. Bu değişiklikler, özellikle Bitcoin için kripto para dünyasında yükselme ve düşüşlere neden oldu.

İşte önümüzdeki rallinin Bitcoin için en büyük boğa koşusu olmasının 9 nedeni.

  1. Tarifeler ve ticaret savaşları

ABD ve Çin’in tarife savaşı bir ticaret savaşına döndü ve şimdi her iki ülke için de işler kontrolden çıkıyor. Geçen hafta Trump, 1 Eylül’den itibaren 300 milyar dolar değerindeki Çin malına yüzde 10’luk yeni tarifeler koymakla tehdit etti. Bu, iki ülke arasında ticaret açısından stres oluşturuyor. Bu ticaret savaşı Çin’i ABD’yle uğraşmamak için kripto para birimine geçmeyi düşünmeye zorlayabilir.

  1. CNY devalüasyon

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı, yuanın düşüşüne sebep oldu. Bu düşüş yatırımcıları sarstı ve paralarını güvenli bir şekilde saklayacak yerler aramaya sevk etti. Bu nedenle, Asya hisse senetleri çok düşük bir oranda başladı ancak gün içinde düzeldi.

  1. Gelişmekte olan ülke para birimlerini etkileyen ABD dolar gücü

Faiz oranlarını normalleştirmeye karar veren FED’in, ABD’nin yanı sıra dünyanın geri kalanı üzerinde de büyük bir etkisi olacak. Yatırımın ABD’ye geri dönmesi durumunda, sermaye gelişmekte olan piyasalardan uzaklaşacak ve bu durum finansmanı daha da zorlaştıracak. Yükselen oranlar, gelişmekte olan pazarlara, özellikle dış finansal kaynaklara, şirketlere ve dolar cinsinden borcu olan bankalara bağımlı olanlar için zorluklar doğuracaktır.

  1. Merkez bankalarına güven kaybı

Bankacılık hizmetleri yıllardır bizimle birlikte. Ancak bankalar son zamanlarda pek çok siber saldırıyla karşı karşıya kaldılar. Bu, insanların bankalara olan inancını yitirmesine yol açabilir ve paralarını güvenli ve merkezi bir sistemden uzak olarak düşünülebilecek yerlerde saklamanın yollarını arıyorlar. Bitcoin, kişilerin paralarını yatırmak için iyi bir seçim olarak görülüyor.

  1. Düşen hisse senetleri

Bitcoin, bu yılki performansıyla yatırımcıları etkiledi ve ABD ile Çin arasındaki son ticaret savaşlarında, Bitcoin fiyat tabloları grafiklerde sürekli bir artış kaydetti. Bu, stoklardaki dalgalanmanın ve stokların düşmesinin Bitcoin’in yükselmesine yol açabileceğini gösteriyor. İnsanlar bu sebeple Bitcoin’e kaymayı ve diğer kripto para birimlerini değerlendirmeyi düşünebiliyor.

  1. Olumsuz kazanç borcu yükseliyor

Tahviller, belli bir faiz oranıyla sağlanan insanlar tarafından yapılan yatırımlardır. Ancak, negatif getirili tahvillerde, yatırımcının, olgunlaşana kadar elinde tutarsa ​​yatırımlarında bir zararla karşı karşıya kalması kaçınılmazdır. Borçlulara borç vermek için ödeme yapılırken, kredilerin değerinden daha az ödeme yaparlar.

  1. Kripto saklama ve sigorta

Kripto para birimleri her geçen gün daha çok kullanılıyor ve insanlar dijital para birimlerine eğilim gösteriyor. Bu hamleye yardım etmek ve desteklemek için, dünyanın en büyük ikinci sigorta acentesi Aon, müşterilere kripto para kapsamı sağlamaya karar verdi. Bu program, doğal afet yoluyla çevrimdışı tutulan özel anahtarların internete bağlı olan üçüncü şahıslara ait sıcak cüzdanların kaybolması veya imhası için güvenlik sağlayacak.

  1. Halving

Halving’deki düşüş madencilere verilecek ödülü belirler. Şu anda ödül 12,5 olarak ayarlandı ve bir yıl sonra 6,25 Bitcoin’e inerek yarılanacak.

  1. Brexit / AB Gerginliği

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı, Brexit anlaşması olarak biliniyor. Bu karar 2016 yılında oylama yoluyla alınmıştı. İngiltere, müzakere sürecini iki kez uzatarak bir anlaşma yapmadan ayrılma ihtimalinden kaçınmayı bir şekilde başardı. Anlaşmanın yapılmamasını istiyorsa İngiltere’nin 31 Ekim’e kadar AB’den ayrılması gerekiyor. Brexit faturası ise bir hayli kabarık. İngiltere’nin çekildikten sonra Brüksel’e tahmini olarak 39 milyar sterline yakın bir borç ödemesi gerektiği söyleniyor.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin