ABD Doları ve kripto para piyasasının etkileşimi
ABD Doları ve kripto para piyasasının etkileşimi

ABD Doları, kripto piyasasını etkiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

EToro’dan bir analist, son zamanlardaki ABD Doları ve kripto piyasası aktivitesinin nedenlerine ilişkin görüşlerini aktardı. Analist Mati Greenspan, ABD Dolarının gücünün en olası açıklama olduğunu söyledi.

Birçok gözlemci, ICO’lardan kaçan VC’lerin BTC ve diğer kripto para fiyatının düşmesine neden olabileceğine inanıyordu. Özellikle de Ether, son birkaç ayda %50’nin üzerinde bir değer kaybı yaşadı ve ICO’nun panik halindeki satışı, potansiyel bir neden olarak belirlendi.

ABD Doları ve kripto para piyasası arasında nasıl bir ilişki var?

Greenspan’a göre, bütün hikaye bu kadar basit değil. Greenspan, Bitcoin’i CNBC’nin Fast Money programında sık sık tartışıyor. Greenspan, daha önce kripto piyasalarında etkili olan bazı döviz kuru dalgalanmalarını belirten açıklamalar yapmıştı.

Greenspan, ABD Dolarının ülke ekonomisini ve para birimini güçlendiren enflasyon karşıtı politikalarla birlikte oldukça güçlendiğini söylüyor. Bu değer artışının kripto para birimleri üzerinde büyük bir etkisi oldu.

Greenspan’in açıklamaları

Dolar şu anda istikrarlı bir değer deposu olarak görülüyor. İnsanların paralarını dijital varlıklarda saklaması için çok fazla teşvik yok. Bu hafta boyunca kripto para birimleri, ABD Dolarına karşı olumsuz bir tepki gösterdi.

Kriptolar altın gibi daha geleneksel ticari mallara benzer şekilde davranıyorlardı. İnsanlar Dolar, altın ve petrol gibi varlıklara yöneldi. Geçtiğimiz hafta içinde hem altın hem de gerçek altın hızla yükselen Dolar karşısında keskin bir düşüş yaşadı.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin