Hackerlar ElectroRAT yeni kötü amaçlı yazılımıyla kripto para kullanıcılarını hedef alıyor
Hackerlar ElectroRAT yeni kötü amaçlı yazılımıyla kripto para kullanıcılarını hedef alıyor

Hack saldırısı: Ripple ve Cardano’da 4 milyon dolardan fazla kripto çalındı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yıl başka bir Bitcoin ve kripto para borsası bilgisayar korsanlarının kurban oluyor. Bu kez güvenlik ihlali Singapur merkezli Bitrue tarafından tespit edildi. Borsadan Ripple (XRP) ve Cardano (ADA)’da 4 milyon dolardan fazla fon çalındı.

Borsadan Ripple ve Cardano’da 4 milyon dolardan fazla fon çalındı

Perşembe günü, Bitrue sisteminde bir güvenlik ihlali bulundu ve borsadan Ripple (XRP) ve Cardano (ADA)’da 4 milyon dolardan fazla fon çalındı. Bugün erken saatlerde, borsa  bakım nedeniyle tüm işlemleri askıya alacağını açıkladı. Bununla birlikte, kısa bir süre sonra Bitrue ekibi, görünüşe göre bir bilgisayar korsanının veya bir grubunun sistemdeki bir güvenlik açığından yararlandığını ve güvenlik ihlali nedeniyle önemli miktarda kripto çalındığını söyledi.

Kayıplar 9,3 milyon XRP fonu ve 2,5 milyon Cardano (ADA) fonudur. Bu yaklaşık 4,2 milyon dolar. Ekip, fonların sıcak bir cüzdandan çalındığını ve kullanıcılara ait olduğunu belirtti. Bununla birlikte ekip, kayıp kripto paraları geri almaya çalışıyor ve yardım almak için ilgili makamlara bilgi verdi. Borsa, tüm kaybolan kripto varlıklarının sahiplerine iade edileceğine söz verdiler.

Bitrue, çalınan fonları dondurmaları için borsalarla görüşüyor

Şu anda Bitrue, çalınan fonları dondurmaları için suçluların kripto paraları gönderdiği Bittrex, Huobi ve ChangeNOW ile işbirliği yapıyor. Bunun dışında, saldırıya uğrayan platform, müşterilerin normal operasyonlarını mümkün olan en kısa sürede devam ettirmeleri için tüm sistemlerini acil olarak kontrol etmekle meşgul.

Bu yılın başlarında Bitrue, suçluların 13.000 ETC’yi çalmaya çalıştığı Ethereum Classic (ETC)’ye karşı %51 saldırısını önledi. Borsa temsilcileri, Bitrue güvenlik sistemi sayesinde saldırıların sonuçta önlendiğini belirtti.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin