Artık DNA dizinizi Ethereum üzerinde tutabilirsiniz - Kripto Para Haber
Artık DNA dizinizi Ethereum üzerinde tutabilirsiniz - Kripto Para Haber

Hack olaylarına son: Kripto paralar DNA’ya kaydedilebilecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Carverr adındaki startup’a göre kripto paralar DNA’ya kaydedilerek güvence altına alınıyor. Saldırı güvenliğini sağlamak, korsanlarının dijital varlıkları hedef aldığı bu günlerde kolay bir iş değil. Şirket sözcülerinin iddiaları reddetmeye devam etmesine rağmen, hacklenemez olarak lanse edilen Bitfi cüzdanının bile, birkaç kez saldırıya uğradığı söyleniyor.

Kripto paralar sentetik DNA’ya işlenecek

Artık dijital verilerinizi, özellikle de kripto hesabınızın kimlik bilgileri gibi varlıklarınızı depolamak için alternatif bir ortam var. Carverr adında startup, dijital bilgilerinizi DNA’da saklamak için hizmet sunuyor. Kulağa ürkütücü gelse de, Carverr’in CEO’su Vishaal Bhuyan DNA’nın farklı ama yasal bir şifreleme aracı olduğunu söyledi. Dahası kullanılan DNA, yaşayan canlılardan alınmayan sentetik bir DNA olacak.

Vishaal Bhuyan, yirmi sekiz kişinin hizmet aldığını ve şu ana kadar 1.000 dolarlık ücret ödediğini belirtti. Müşterilerinin çoğunun, büyük miktarda kripto parası olan ve çok uzun süre satmayı düşünmeyen kişilerden oluştuğunu söyledi. Ayrıca şirket, bankalara ve büyük kripto holding şirketlerine hizmet vermeyi planlıyor.

Kripto paralar DNA’ya eşitlenecek

Öyleyse, bu DNA’ya nasıl işleniyor? Herkesin düşündüğü kadar karmaşık değil, oldukça basit görünüyor. Veriler, bir dönüşüm sistemi kullanılarak DNA’nın diline çevrilmeden önce, önce ikiliye ayrılır. Örneğin, dönüşüm sistemi A = 00, T = 01, C = 10 ve G = 11 ile, 11000101001000 dizgisi GATTACA’ya çevrilir.

Verileri içeren DNA, bir plastik mikrotüpün dibinde sıvı bir damla gibi görünecek. Tüpün daha iyi korunabilmesi için buzdolabındaki derin dondurucu gibi soğuk bir alanda saklanması gerekir. Ve veri sahibi istediği zaman, kullanabilmesi için bir sıralama makinesi için laboratuvara götürebilirler. Carverr’ın servisi daha fazla güvenlik için gelişmiş bir dönüşüm sistemi sunuyor. Varlıklar çalınmış olsa bile, onu çözebilmek için dönüşüm sistemini bilmek zorundadırlar.

Cnet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin