Güneydoğu Asya kripto para sektörünün yeni kalbi olabilir.
Güneydoğu Asya kripto para sektörünün yeni kalbi olabilir.

Güneydoğu Asya çok yakında kripto para sektörünün yeni kalbi olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güneydoğu Asya kripto para sektörünün beşiği haline geliyor. Filipinler, Tayland ve Güney Kore, kripto para ve Blockchain teknolojisine kucak açmak adına bazı adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu, Malta, Zug ve İsviçre’nin topuklarına, kendi pro kripto ortamlarını yaratmakta başarılı oluyor.

Filipinler’de bir kripto para bölgesi kurulacak ve teşvikler verilecek

Nikkei Asia Review’un yakın tarihli bir raporuna göre, Cagayan Ekonomik Bölge Kurumu (CEZA), Filipinler’in kuzey kesiminde hükümetin kontrol ettiği bir ekonomik bölge, 25 şirkete kripto para lisansı ve aynı zamanda vergi muafiyetleri gibi çeşitli finansal teşvikler verecek.

Nikkei ile yapılan bir röportajda FIntechAlliance’ın Başkanı Lito Villanueva, çeşitli ülkelerin Asya’da bölgesel bir güç merkezi olarak bir kripto vadisi yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Villanueva, her ülkenin bu eylemde yer almak istediğini ifade ederken düzenleme ve potansiyel yatırım teşvikleri ile birlikte Blockchain ve fintech oyuncularını bölgeye çekmenin son derece pozitif değişimlere sebep olabileceğinin altını çizdi.

Tayland önce düşman, sonra dost oldu

Tayland bu yılın başlarında, vergiler de dahil olmak üzere kripto para karşıtı politikalar yaratarak inovasyonu frenlemek için adımlar atmıştı. Bununla birlikte, geçtiğimiz birkaç ay içinde ülke, inovasyonu teşvik etmek için girişimlerle çalışarak yönünü değiştirmeye başladı.

Güneydoğu Asya kripto para sektörünün beşiği haline gelebilir

Güney Kore ayrıca ülkenin ilk kripto para birimini ve Blockchain mevzuatını hazırlayarak kripto gemisine resmen bindiğini açıklamıştı.

Ülke, büyük veri ve Blockchain’e odaklanmış yeni teknoloji şirketlerine milyarlarca dolarlık yatırım yaparak kripto paranın kabulü için büyük adımlar atıyor.

Japonya halihazırda Blockchain ve kripto paralar için en önemli ülkelerden biri olarak görülüyor. Yeni kripto vadisinin tüm Güneydoğu Asya boyunca uzanabileceği, böylece tüm devletlerin yararlanabileceği düşünülüyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin