Güney Kore’nin en büyük bankası kripto para sektörüne giriyor!
Güney Kore’nin en büyük bankası kripto para sektörüne giriyor!

Güney Kore’nin en büyük bankası kripto para sektörüne giriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin en büyük bankası KB Kookmin Bank’ın kısa süre içinde bir kripto para birimi saklama hizmeti başlatması bekleniyor. İşletme, yatırım ve dijital varlık ticareti de dahil olmak üzere çeşitli hizmetler için “KBDAC – KB Dijital Varlık Saklama” ismiyle ticari marka başvurusu yaptı.

Patent başvurusu ocak ayında gerçekleştirildi

Yerel haber kuruluşu Digital Today’in haberine göre Dev Güney Kore bankasının bu yıl ocak ayı sonunda Kore Fikri Mülkiyet Ofisi’ne patent başvurusunda bulundu. KBDAC, Bitcoin ve Ethereum gibi sanal varlıkların yatırımı, danışmanlığı, bilgi sağlanması ve ticareti ile ilgili bir ticari marka olarak faaliyet gösterecek.

Marka Digital Asset Custody‘nin (DAC) bir parçası olarak fon ve hisse senetlerini yönetecek, yabancı paraları Kore wonuna dönüştürecek ve kurumsal yatırımcılar için ticaret sağlayacak.

Süreç sona yaklaşmış olabilir

Habere göre, bankanın kalkınma süreçleri tamamlanmaya yakın olabilir. Ticari marka başvurusu genellikle ürünün son aşamalarında olduğu ve şirketin marka bilinci oluşturma üzerinde çalıştığı anlamına gelir.

Faaliyet alanına bağlı olarak, ticari marka tescil işlemi 6 ile 24 ay arasında sürebilir.

Bankalar ayrıca yeni bir finansal hizmet ürünü piyasaya sürmeden önce ülkenin Finansal Hizmetler Komisyonu ve Finansal Denetim Servisi’nden onay almalı. 27 Mart itibarıyla KB Kookmin Bank’ın henüz böyle bir onay alıp almadığı bilinmiyor.

Dev bankanın kripto para alanına girmesi tüm ülke ekonomisini etkileyecek

KBDAC’ın potansiyel lansmanının ülkedeki tüm finans endüstrisini etkilemesi bekleniyor. Shinhan Bank, Hana Bank, Woori Bank ve NH Nonghyup Bank gibi diğer rakip bankalar da aynı şekilde yanıt verebilir ve bu da kripto para birimlerinin benimsenmesini büyük ölçüde artırabilir.

Haziran 2019’da banka, Atomic Labs adında Blockchain tabanlı bir şirket ile ortaklık duyurdu. KB Kookmin Bank BT Grubu CEO’su Lee Woo-yeol konuyla ilgili yaptığı açıklamada  gelecekteki projelerin bu iş birliğinden büyük ölçüde yararlanacağını belirtmişti:

Bu anlaşma ile iki şirketin dijital varlık yönetimi alanında yenilikçi hizmetler keşfederek birlikte büyüyeceğini umuyoruz. Dijital ekosistemin oluşumunu iş birliği yoluyla genişleteceğiz.

cryptopotato

ABD’den Nicolas Maduro hakkında suç duyurusu: “Kripto para kullanarak ağır suçlar işlediler.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin