En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!
En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!

Dikkat: Yüz binlerce müşteriye sahip iki kripto para borsasının lisansı geçersiz çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta’nın mali düzenleyicisi, ülkede geçerli lisanslara sahip olduğunu iddia eden iki kripto para birimi borsasına karşı uyarı yayınladı. COINMALEX ve Crypto Foxtrades‘in yerel yasalar uyarınca faaliyet gösterdiğini reddeden gözlemci kuruluş, potansiyel müşterilere bunları kullanmaktan kaçınmalarını tavsiye etti.

Lisansı geçersiz kripto para borsaları tehlike saçıyor

Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA) tarafından verilen ilk uyarı, Crypto Foxtradex adı altında faaliyet gösteren bir kuruluşa yönelikti. Söz konusu kuruluş, “dünya çapında 500.000’den fazla müşteriye hizmet veren lisanslı ve düzenlenmiş bir işlem platformu” olduğunu iddia eden bir kripto para borsası.

Crypto Foxtrades’in web sitesi, “Malta Finansal Hizmetler Otoritesi tarafından Kategori 3 Yatırım Hizmetleri sağlayıcısı olarak lisanslanmış ve düzenlenmiş” olduğunu beyan ediyor.

Ancak ülkenin gözlemci kuruluşu, borsa için geçerli bir izin olmadığını belirtti:

MFSA olarak Malta’da veya yurtdışında ikamet eden kişileri uyarmak istiyoruz: Crypto Foxtrated, lisanslı veya izinli bir borsa değildi. Malta yasalarına uygun hizmet vermemektedirler.

MFSA tüm potansiyel müşterileri işletmeyle herhangi bir ticari girişim veya işlem yapmaktan kaçınmaları konusunda uyardı.

Her iki borsa da yasal olduğunu iddia ediyor

İkinci uyarı ise meşru bir kripto para birimi borsası olarak hareket eden bir başka kuruluşa yönelikti.

COINMALEX olarak adlandırılan web sitesi, “Kârlı kripto ticaretini en yüksek kalitedeki güvenli varlıklarla sunduğunu” iddia ediyor. Dahası, COINMALEX de ülkenin bir adresinden faaliyet gösterdiğini belirtiyor. Ancak MFSA durumun böyle olmadığını açıkladı.

Ülkenin mali düzenleyicisi, COINMALEX’e geçerli bir lisans vermeyi reddettiğini ifade etti. MFSA ayrıca, kişilerin lisanslı finansal hizmetlerle çalışmak konusunda azami dikkat göstermeleri için uyardı.

Yatırımcılar, telefon görüşmeleri veya sosyal medya gibi alışılmadık kanallar aracılığıyla finansal hizmet tekliflerine yaklaştıklarında da dikkatli olunmalı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin