shinhan bank
Güney Kore’nin en büyük ikinci bankası Shinhan Blockchain ile personel hatalarını en aza indirecek

Güney Kore’nin en büyük ikinci bankası Shinhan Blockchain ile personel hatalarını en aza indirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin en büyük ikinci ticari bankası Shinhan Bank, insan hatalarını azaltmak için iç süreçlerde Blockchain’i uygulamaya yönelik bir projeye başlattı. Girişim, 10 Aralık’ta İngilizce yayın yapan günlük gazete The Korea Times tarafından bildirildi.

Shinhan Bank Blockchain kayıtları için alt yapısını hazırladı

Geçtiğimiz on sekiz ay boyunca hem Blockchain hem de kripto paralar ile entegrasyon arayışında olan Shinhan Bank, çeşitli uygulamalar için Blockchain bilgisini arttırmak için personel eğitim programını tamamladı.

Kore Times’a göre banka, 30 Kasım’da Güney Koreli bir fon arz eden için “ilk” olarak adlandırdığı teknolojiyi kullanarak faiz swap işlemlerini uyguladı.

Artık finansal kayıt tutma gibi operasyonlar otomatik hale getirilmekte, personel kaynaklı hata olasılığı ortadan kalkmakta ve genel verimliliğin artırılması sağlanabilecek.

İsmi açıklanmayan bir yetkilinin görüşleri ise şu şekildeydi:

Blockchain temelli süreçten önce, finansal kayıtların tutulması ve yönetilmesiyle ilgili standart bir kural yoktu. Bu nedenle, piyasa katılımcılarının, çapraz kontrol süreci gereksinimine rağmen sıklıkla hatalara yol açan şirket kayıtlarına güvenmek zorunda kalınıyordu. Yeni sistem, bu tür insan hatalarını gidermeye yardımcı oluyor ve hataları düzeltmek için zaman kaybetmektense görevle ilgili daha açık iletişimler yoluyla iş verimliliğini artırmaya yardımcı oluyor.

Shinhan Kasım 2017’de müşterileri için kripto para cüzdanı sunmaya çalıştığını açıklamıştı

O zamandan bu yana, çeşitli ortaklıklar ve denemeler ile Blockchain teknolojisinin banka için özellikle işin ön saflarında yer aldığı görüldü.

Ağustos ayında, Shinhan, Güney Kore’nin en büyük telekomünikasyon sağlayıcısı KT Corporation’la Blockchain tabanlı finansal hizmetlerin sağlanması odaklı bir anlaşma da imzalamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin