Güney Kore’de sağlık sistemi Blockchain teknolojisine emanet
Güney Kore’de sağlık sistemi Blockchain teknolojisine emanet

Güney Koreli girişim Presto, ICO yasağını temyize götürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin yerel medya kuruluşu Sedaily’nin 6 Aralık tarihli haberine göre Güney Koreli bir Blockchain girişimi olan Presto, ICO yasaklaması konusunda anayasa mahkemesine itiraz edecek.

Presto, ICO yasağını mahkemeye götürüyor

Web sitesi oluşturmadan çıkarılan yayınlamaya kadar geliştirme ekiplerine çözüm” sağladığını iddia eden Presto, ilk defa Güney Kore’de Merkezi Olmayan Otonom Organizasyona dayalı bir İlk Para Teklifi (DAICO) kurmaya çalıştığını bildirildi.

DAICO’lar, Merkezi Olmayan Özerk Organizasyonların (DAOs) bazı özelliklerini entegre ederek ICO para toplama yöntemini geliştirmeyi amaçlıyor.

Sedaily, bu para toplama yönteminin, kullanıcıların geliştiricilere güvenmeyi bırakmaları veya projeye olan inancını kaybetmeleri durumunda fonların iadesi için oy verecek akıllı sözleşmeler kullanabilmelerini sağlıyor.

Güney Kore geçen yıl Eylül ayında tüm ICO’ları yasaklamıştı. Sedaily, Presto’nun CEO’su ve kurucusu Kang Kyung-Won’un, hükümetin ve Ulusal Meclis’in ICO’lar üzerindeki yasağından bu yana geçen bir yıl boyunca hiçbir şey yapmadığı için eleştirilere maruz kaldığını belirtti.

Kyung-Won daha sonra anayasaya itirazda bulunma niyetini açıkladı:

Mahkemeden ICO yasağını ve yasama organının hukuka aykırılığını yönetmesini isteyeceğiz.

Kyung-Won, dördüncü sanayi devrimi ile ortaya çıkan teknolojik gelişmenin hızlı temposu göz önüne alındığında, “böyle bir karar anayasaya aykırı” açıklamasında bulundu:

ICO yasağı gibi çağ dışı önlemler artık mevcut olmamalı.

Güney Kore’nin kripto düzenlemesi konusundaki tavrı, Malta gibi diğer ülkelerle tam bir tezat oluşturuyor. Yerel parlamento, kripto endüstrisine eşi görülmemiş bir yasal netlik kazandıran üç faturayı onayladıktan sonra Malta “Blockchain adası” olarak kabul edildi.

Güney Kore’nin CryptoCompare raporuna göre, Güney Kore geçtiğimiz günlerde Kasım ayındaki günlük ticaret hacmini değiştirdiğini açıkladı. Belgede, analistler bu nedenin “yarışmalar, trans-ücret madenciliği ve indirim programları” olduğunu öne sürüyorlar.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin