Güney Kore, 4 yıllık Bitcoin yargılama sürecinden 10,5 milyon dolar kâr sağladı
Güney Kore, 4 yıllık Bitcoin yargılama sürecinden 10,5 milyon dolar kâr sağladı

Güney Koreli avukatlar kripto para düzenlemeleri için bastırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Barosu Birliğine bağlı Güney Koreli avukatlar, hükümete kripto para ve Blockchain sektörü için yasal bir çerçeve kurma konusunda çağrıda bulundu.

Kore Parlamentosu’nun Perşembe günü düzenlediği basın konferansında, Kore Baro Birliği, hükümeti yerel Blockchain endüstrisini teşvik ederken yatırımcıları korumak için tasarlanan yasaları geliştirme çağrısında bulundu.

Reuters tarafından bildirilen alıntılarda, Baro Birliği Başkanı Kim Hyun şunları söyledi:

Hükümeti olumsuz algılardan ve tereddütlerden uzaklaşmaya ve Blockchain endüstrisinin geliştirilmesine yardımcı olmak ve kripto paranın yan etkilerini önlemek için tasarılar hazırlamaya davet ediyoruz.

Güney Koreli avukatlar yatırımcı koruma kanunları çerçevesinde kripto paraların düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor

Güney Kore’de bulunan avukatların üye olduğu Barolar Birliği’nin kayda değer lobi faaliyetleri, hükümetin Güney Kore’de bulunan kripto para borsalarını ülkedeki sertifikalı girişim şirketlerinin dışında tuttuğu bir döneme denk gelmesi ise oldukça çarpıcıydı.

Ekim ayında yapılan meclis toplantısında, Güney Kore’nin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) başkanı, düzenlemenin ülkedeki ilk para tekliflerini (ICO’lar) yasadışı ilan etme kararlarına bağlı olduğunu vurgulamıştı.

Güney Kore’de mevcut duruşun ise Güney Koreli yasa koyucular tarafından devam eden yasama çabalarına rağmen, yasaklanan ICO faaliyetlerinin şirketler ve girişimler için düzenlenmiş bir finansman yöntemi olmasına engel olacak şekilde olduğu görülüyor.

Güney Kore kripto borsaları ilk 10 borsa arasında yer alıyor

Diğer yandan Güney Kore’de bulunan yerel kripto para ticareti, dünyanın en aktif pazarları arasında yer alıyor. Ticaret hacimleri baz alınarak listelenen en yüksek ilk 10 borsa arasında Güney Koreli Upbit ve Bithumb da yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta ayrıca FSC komisyon üyesi Choi Jong-Ku, kripto para borsalarının KYC ve kara para aklama (AML) normları ile ilgili ülkedeki bankacılık hizmetlerini kullanma konusunda hiçbir engelle karşılaşmayacağını tekrar teyit etmişti.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin