Güney Koreli Telekom devi Busan'da dijital para birimi çıkartacak
Güney Koreli Telekom devi Busan'da dijital para birimi çıkartacak

Güney Kore’den ülkelere kripto paraları düzenleme çağrısı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin Finansal Denetleme Servisi (FSS) yetkilisi Yoon Suk-heun, uluslararası mali hukukun geleceğini kapsayan bir mali zirve sırasında Blockchain ve kripto paraları düzenleme ihtiyaçlarını karşılamak için daha geniş bir uluslararası işbirliği önerdi.

Güney Kore kripto paraları düzenleme ile kara para aklamayı önleyecek

Güney Koreli yetkili, ülkenin temel amacının yasadışı faaliyetlerin önlenmesi için işlemlerde şeffaflığı artırmak olduğunu vurguluyor. Yoon Suk-Heun, ülkeler arasında bilgi paylaşımı da dahil olmak üzere uluslararası koordinasyon ihtiyacını, yeni finansal ürün veya hizmetlerin ortaya çıkmasıyla sonuçlanabilecek kara para aklama risklerine karşı tedbir almaya çağırdı. FSS yöneticisi ayrıca, kripto para birimi düzenlemesinin bir tüketici koruma sistemi ve finans şirketlerin iç kontrolünü içermesi gerektiğini de belirtiyor.

IFSC, bankalar, güvenlik ve sigorta şirketlerinin dahil olduğu bir finans sektörü kuruluşu. Güney Kore, Japonya, Avustralya, Singapur, Kanada, İngiltere, Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Norveç, İsveç, Macaristan, İzlanda, Danimarka ve İrlanda ISFC üyeleri arasında. Güney Kore daha önce kripto para ve Blockchain’in çeşitli hizmetlere entegre edilmesine ilgi duyduğunu ifade etti. Güney Kore milletvekilleri kendi “Blockchain Adası“nı kurmayı tartışırken, ülkenin yetkilileri de İsviçre’nin Crypto Vadisi’ni bir teknoloji anlayışını kazanmak için ziyaret etti. Ancak, Güney Koreli yetkililer de kripto pazarını düzenlemek için sıkı önlemler aldı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin