Bosque Guardian projesi, Peru'daki yağmur ormanlarını kurtarmayı hedefliyor
Bosque Guardian projesi, Peru'daki yağmur ormanlarını kurtarmayı hedefliyor

Bosque Guardian projesi, Peru’daki yağmur ormanlarını kurtarmayı hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para ve Blockchain şu anda en heyecan verici teknolojilerden bazılarıdır. Tıpkı tüm teknolojiler gibi eğer bu teknolojiler de doğru kullanılır ise hayatlarımızı daha iyi hale getirebiliriz. Perulu bir girişimci, biyolojik çeşitliliğin korunmasını kârlı hale getirmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı amaçlıyor. Proje, Bosque Guardian projesi olarak anılıyor.

Bosque Guardian projesi doğayı koruyacak

Daha da önemlisi, Rafael Benavides bölgeyi ve doğal güzellikleri korumak için ülkenin yağmur ormanlarının korunmamış kısımlarından birinde yer alan 20.000 hektarlık bir mülkü dönüştürmeyi hedefliyor. Proje, Tarapoto havaalanına nispeten yakın olan Escalera Sıradağları’nın tampon bölgesinde bir yerde bulunacak.

Bildirildiğine göre, Bosque Guardian adlı proje Tarapoto yakınlarındaki ormanı koruyacak. Aynı zamanda doğa araştırmaları ve koruması konusunda uzmanlaşmış bir butik otel çevresinde çeşitli kulübeler sunacak.

Bosque Guardian projesi şeffaf bir fonlama yöntemi sağlayacak

Projenin ana ilgi alanlarından biri, özel bir kripto para biriminin yeniden ağaçlandırmayı teşvik etmenin yanı sıra şeffaf bir şekilde fon sağlamanın yeni bir yolu olarak başlatılmasıdır.

Benavides proje ile ilgili açıklamalarda bulunuyor:

Bitcoin’e dayanan Chainzilla ve Komodo Platform ile olan ortaklığımızı tamamlıyoruz. Bu, Bosque Guardian’ın Guardian Coin adlı bir jeton çıkaracağı anlamına geliyor.

Projenin ana fikri, çeşitli aşamalarda satılmak üzere 1 dolar değerinde 20.000.000 Guardian Coin çıkarmasıdır. Yatırımcılara ve katılımcılara, otel tesislerinde para harcamanın yanı sıra ormanın herhangi bir bölümünün drone görüntülerini alma olanağı sağlanacaktır.

Koruyucu butik otel kurmak için proje, konu bambu ile bina kurmaya geldiğinde dünyanın en iyi mimarlık şirketlerinden biri olan Ibuku ile ortaklaşa çalışacak.

Chainzilla’nın projeye dâhil olmasıyla ilgili olarak, şirketin CEO’su Charles Gonzales şunları söyledi:

Yeni pazarların inkübasyonu bir önceliktir. Eski bir konu haline geldiği için korunma söz konusu olduğunda kutunun dışında düşünmek zorundayız. Sadece kar amacı gütmeyen bir kavram olduğu konusunda bir yanlış anlama var. Bosque Guardian, biyolojik çeşitliliğin korunmasını kârlı hale getirmeye bir adım daha yaklaştıran sürdürülebilir bir koruma modeline öncülük ediyor.

coindoo

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin