Güney Kore’den tarihi hamle: Kripto para ticareti artık yasal!
Güney Kore’den tarihi hamle: Kripto para ticareti artık yasal!

Güney Kore’den tarihi hamle: Kripto para ticareti artık yasal!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli milletvekilleri parlamentoda tarihi bir tasarıyı kabul ederek ülkede kripto para ticareti yapmayı yasal hale getirdi. Ulusal Meclis, kripto ticaretini yasal hale getirmek için Belirli Finansal Bilgilerin Raporlanması ve Kullanılması Yasası’nı değiştirdi.

Güney Kore kripto para ticaretini yasallaştırdı

Yerel haber kaynakları tarafından bildirilen gelişmeye göre, Güney Kore’deki kripto para ticareti artık anayasa tarafından kabul ediliyor. Güney Kore Cumhurbaşkanı Jae-in Moon, ülkenin parlamentosunda yapılan değişikliği imzaladıktan sonra, uygulama süreci başlayacak.

Tasarının imza tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi bir buçuk yıl kadar sürecek. Borsalar, cüzdan şirketleri ve token satışları gibi kripto ile ilgili işletmelerin, yasa yürürlüğe girdikten sonra yeni kurallara uyması gerekecek. Ülkedeki kripto işletmelerinin bir bilgi güvenliği yönetim sistemi (ISMS) sertifikası alması gerekiyor.

Hindistan dün kripto yasağını kaldırdı

Düzenlemeler açısından kripto para endüstrisi oldukça parlak günler geçiriyor. Hindistan Yüksek Mahkemesi dün Hindistan Merkez Bankası’nın kripto para yasağını düşürdü. RBI, Nisan 2018’de, ülkedeki tüm bankaların kriptoyla ilgili şirketlere hizmet vermeyi durdurmasını yasaklayan bir genelge yayınlamıştı. Böylelikle Hindistan’daki kripto ticaret hizmetleri 19 ay aradan sonra devam edebilecek.

coinnounce

Bitcoin’de son durum: FED’in faiz indirimi, koronavirüs, işlem hacmi ve daha fazlası


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin