güney kore, merkez bankası, dijital para, kripto para, cbdc, kripto para piyasası
Güney Kore'den merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarma yolunda önemli adım

Güney Kore’den merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarma yolunda önemli adım

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore merkez bankası (BOK), dijital para çalışmalarını hızlandırmak ve merkez bankaları tarafından sunulan kripto para birimlerinin (CBDC) lansmanını kolaylaştırmak için yasal bir ekip kurdu.

Kore Herald tarafından bugün yayımlanan habere göre, Kore Bankası merkez bankası dijital para birimini (CBDC) başlatmaya yardımcı olmak için yasal bir ekip başlattı. Kore Bankası, Ocak 2019’da CBDC meselesine karşı “ılık” bir duruş sergilediğini duyurmuştu. Banka Ocak 2019’da özel bir kripto para araştırma ekibi bile kurdu ancak küresel meslektaşlarının kripto para birimine artan ilgisi, merkez bankasını sorunu tekrar gözden geçirmeye sürükledi.

Pek çok ülke merkez bankası dijital para birimi çıkarma yolunda

Güney Kore merkez bankası, ABD ve Japonya’nın daha önce CBDC ihraç etme planları olmadığını ancak şimdi tutumlarını değiştirdiğini kaydetti. Habere göre Kanada, İngiltere, Japonya, AB, İsveç ve İsviçre’deki merkez bankaları bu yılın başlarında kendi CBDC araştırma gruplarını başlattılar. Çin ise DC/EP olarak adlandırılan ulusal dijital para birimini piyasaya sürmeye yaklaşıyor.

Kore Bankası’nın hukuk ekibi önümüzdeki 12 ay boyunca faaliyet gösterecek. Lansman, merkez bankasının kripto para ihracına ilişkin yasal düzenlemelerini açıklığa kavuşturmayı amaçlıyor.

Koronavirüs tüm dünyada dijitalleşme adımlarını hızlandırdı

Koronavirüs pandemisi küresel CBDC gelişimini hızlandırıyor ve giderek daha fazla insan dijital ödemelere yöneliyor. Kore Bankası şu anda merkezi kripto para birimi ile ilgili yasal konuları gözden geçiriyor. Merkez bankasından bir yetkili, bir CBDC’yi çevreleyen yasal konuları tartışmak ve BOK’nin olası dijital para birimi düzenlemesinde sorunsuz ilerleme için hangi yasaların gözden geçirilmesi gerektiğini belirlemek üzere danışma grubu kurduklarını söyledi.

Çin, son beş yıldır ulusal dijital para birimi üzerinde çalışıyor ve şu anda kamuoyuna ihraç etmeye çok yakın. Dijital para birimi Çin’deki 4 şehirde test ediliyor, ayrıca McDonald’s ve Alibaba gibi çok uluslu şirketler pilot projede yer alıyor.

Bu arada Bitcoin için yükseliş sezonunun artık sona erdiğini gösteren dört önemli bulguya rastlandı. İlgili haberimizi okumak için buraya tıklayın.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin