Lider yatırım şirketinden Bitcoin öngörüsü: “60 Kat Artacak”
Lider yatırım şirketinden Bitcoin öngörüsü: “60 Kat Artacak”

ABD’nin en büyük bankasından dikkat çeken Bitcoin açıklaması!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan JPMorgan Chase, Bitcoin ile ilgili yeni açıklamasıyla gündemde. Bankanın stratejistlerine göre Bitcoin, koronavirüs pandemisinin neden olduğu küresel ekonomik kargaşa sırasında ilk gerçek stres testini başarıyla geçti.

JPMorgan: “Bitcoin diğer varlık sınıflarından daha iyi bir performans gösterdi.”

Geçen hafta yayımlanan rapora göre Joshua Younger ve Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki banka stratejistleri, Bitcoin’in içsel değerden veya madencilik maliyetinden son birkaç ay içinde “nadiren” saptığını ve geleneksel varlık sınıflarından daha iyi performans gösterdiğini söyledi.

Stratejistlere göre, kripto para piyasasında likiditeye uçuşun çok az işareti vardı ve piyasa yapısı forex, hisse senetleri, hazineler ve altından daha dayanıklıydı.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

Bitcoin, mart ayındaki büyük çöküş sırasında “en ciddi” likidite düşüşlerinden birini gördü ancak bu bozulma diğer varlık sınıflarından çok daha hızlı toparlandı. Bu noktada Bitcoin pazar derinliği 1 yıllık ortalamanın üzerindeyken, geleneksel varlık sınıflarındaki likidite henüz toparlanmadı. Kripto para birimleri, bir varlık sınıfı olarak uzun ömürlü olduğunu gösterdi ve hayatta kaldı. Fiyat eylemi, spekülasyon için bir değişim aracı veya değer deposundan daha fazla bir araç olarak kullanılmaya devam ettiğini gösteriyor.

“BTC çöküş sırasında güvenli bir liman görevi gördü.”

bitcoin, bitcoin fiyatı, 1 bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç tl, btc, dolar

Stratejistler, Bitcoin’in mart çöküşü sırasında güvenli bir sığınak olarak “dijital altın” gibi hizmet ettiğine dair bazı kanıtlar olduğunu söyledi. Bunun yerine, BTC değerinin özkaynaklar gibi riskli varlıklarla “yüksek oranda” ilişkili olduğu görülüyor.

2020 Bitcoin grafiği

bitcoin, bitcoin fiyatı, 1 bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç tl, btc, dolar

Stablecoin’ler de JPMorgan raporunda yer aldı. Stratejistler, Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi sabit kripto para birimlerinin kargaşadan “zarar görmediğini” söyledi.

Bu arada Bitcoin SV grafiğinde death cross görüldü. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin