Güney Kore’den kripto paraların temelini sağlamlaştıracak destek
Güney Kore’den kripto paraların temelini sağlamlaştıracak destek

Güney Kore’den kripto paraların temelini sağlamlaştıracak destek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’den kripto paraların temelini sağlamlaştıracak destek. Koreli Blockchain Derneği (KBA) geçtiğimiz günlerde işlem şeffaflığı artırmak için üyelerin kripto para ticareti için bir öz denetim çerçevesini ortaya çıkardı.

Güney Kore’den kripto para kullanıcılarını koruyan önlemler

Kore’deki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Federasyonu (KOBİ) basın toplantısında KBA yöneticisi Jeon Ha-jin’in açıkladığı  düzenleme çerçevesi, kripto para borsalarında operasyonların şeffaflığını optimize ederek müşterileri korumak için kara para aklama, içeriden bilgi ticareti ve diğer yasa dışı faaliyetleri  önlemeye yönelik genel tedbirleri içeriyor.

Kore Times’a göre sunulan öz denetim çerçevesi, müşterilerin kripto paralarını kendi başlarına ayrı ayrı yönetmek, en az 2 milyar won (1,8 milyon dolar) bir hisse sahibi olmak ve düzenli denetim ve finans raporları yayınlamak dahil olmak üzere beş genel şarttan oluşmakta.

KBA, kripto para borsalarını daha ileriye taşımak için denetleyecek

KBA 1 Mayıs’tan itibaren başlayarak, 14 üye kripto para borsasını, Bithumb, Upbit ve OKCoin ve diğer üyeler de dahil olmak üzere belirlenmiş kurallara uygun olarak inceleyecek. KBA ilk olarak, Aralık 2017’de ülkenin “Bitcoin çılgınlığı” konusundaki endişeleri hafifletmek amacıyla, bu yılın şubat ayında yerel kripto para borsaları için kendi kendini düzenleyen bir çerçevenin geliştirilmesini dikkate alarak başladı.

Geçtiğimiz hafta, Güney Koreli düzenleyici kurum olan Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), ülkenin en yeni düzenlemelerine uyumu kontrol etmek amacıyla, kripto para borsalarına hizmet veren üç yerel bankayı denetleyeceğini açıkladı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin