Barclays kripto para ticaret masası açıyor
Barclays kripto para ticaret masası açıyor

Barclays kripto para ticaret masası açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Barclays kripto para ticaret masası açıyor. Uluslararası yatırım bankası Barclays, bir kripto para ticaret masasının açılması olasılığını gözden geçiriyor.

Barclays müşteri ilgisinin yeterli olup olmadığı konusunda ön değerlendirme yapıyor

Bloomberg’e göre, Barclays sadece müşteri ilgisinin yeterli olup olmadığı konusunda bir ön değerlendirme yapıyor. Barclays’in böyle bir çalışma yürüttüğü bilgisi henüz kamuya açıklanmadığından, gizli kalmasını tercih ettikleri belirtiliyor.

Varlık sınıfının yeniliği, risk ve uyumluluk gereklilikleri” nedeniyle, bir kripto masasının açılması, Barclays Uluslararası Başkanı Tim Throsby ve Grup Yöneticisi Jes Staley’in onayı bekliyor.

Bitcoin, Barclays’ın aradığı yatırım türü

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Tim Throsby, Barclays’ın yüksek riskli işlemlere milyarlarca dolarlık sermayeye yatırarak ticari gayreti yeniden canlandıracağını söyledi. Bloomberg, ani fiyat dalgalanmaları ile Bitcoin’in Barclays’ın aradığı yatırım türü olabileceğini belirtiyor. Barclays sözcüsü Andrew Smith konuya yönelik şunları söyledi:

Dijital para birimindeki gelişmeleri sürekli olarak izliyor ve müşterilerimizle bu pazardaki ihtiyaçları ve niyetleri hakkında diyaloğa devam ediyoruz.

Barclays kripto para ticaret masasının kripto paraların benimsenmesini artıracağını belirtiyor

Bir kripto ticaret masasının açılması, geleneksel bir finans kurumu tarafından ana akım kripto paraların benimsenmesine doğru “öncü” bir hareketi temsil edecek. Kripto paralarla uğraşan hedge fonları, birincil aracıların menkul kıymetlerle yaptıkları gibi işlemleri ele alacak bankalar arıyor. Wall Street firmalarındaki bazı müşteriler, CME Group Inc ve CBOE tarafından sunulan Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapma imkanı arıyor.

Ocak ayında, Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein, New York yatırım bankasının 2015’ten beri bir kripto para ticaret masasında pay sahibi olmasına rağmen, kripto para işlem masasına başlatacağına dair söylentileri yalanladı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin