Güney Koreli bir iş adamı 20 milyon avroluk sahte banknot ile dolandırıldı.
Güney Koreli bir iş adamı 20 milyon avroluk sahte banknot ile dolandırıldı.

Güney Kore’de skandal: Bir iş adamı, BTC karşılığında 2 milyon avroluk sahte banknotla dolandırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çıkan haberlere göre Güney Koreli bir iş adamı, 2 milyon avro değerindeki sahte banknotlar karşılığında Bitcoin varlığını vererek dolandırıcılığa kurban gitti.

İş adamı birkaç kişiyle otele gitti ve takas orada gerçekleşti

The Next Web, dolandırıcının Sırp olduğunu ve iş adamıyla Nice’de lüks bir otele gittiğini; olayın devamında kurbanı kendi hesabına Bitcoin fonlarını aktarmaya ikna ettiğini bildirdi.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Hedef: Güney Koreli bir iş adamı ve Singapur’da başarılı bir kripto para işinin sahibi. Sırp bir adam ve suç ortağı, iş adamını 2 milyon avroluk sahte banknot karşılığında Bitcoinlerini vermeye ikna etti.

Anlaşma yapıldıktan sonra iş adamı, söz verilen paranın Photoshop kullanımıyla oluşturulmuş sahte paralar olduğunu fark etti.

Yüz yüze işlemler de sanıldığı kadar güvenli değil

Bu gibi dolandırıcılıklara yem olmamak için, özellikle yüz yüze olan işlemleri yaptığınız kişilere son derece dikkat edin. Kripto para satın almak için faiz vererek ve ardından kurbanı fonları transfer etmek için zorlayarak hızlı bir soygun yapmak isteyen kişi sayısı hayli artmış durumda.

Neyse ki fiziksel bir müdahale yahut zarar yaşanmadı ve kurban olaydan sağlıklı bir şekilde kurtuldu.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Orta Doğu’nun en büyük kripto borsası Birleşik Arap Emirlikleri’nde kripto paraları yasallaştırmak için çalışıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin