Güney Kore’de sağlık sistemi Blockchain teknolojisine emanet
Güney Kore’de sağlık sistemi Blockchain teknolojisine emanet

Güney Kore’de sağlık sistemi Blockchain teknolojisine emanet

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisini benimsemek adına hamlelerini hızlandıran Güney Kore hükûmeti, sağlık hizmetlerini bu teknolojiye emanet etmeye hazırlanıyor.

Çeşitli sektörlerde Blockchain’i benimsemeyi planlayan Güney Kore’de merkez bankası şu anda bir merkez bankası dijital para biriminin kullanımını da gözden geçiriyor. Hastaneler, ilaç şirketleri ve araştırma merkezlerinin de Blockchain çözümlerine yüksek ilgi gösterdiği biliniyor. Güney Kore hükümeti Blockchain teknolojisini teşvik ederken teknolojiyi mevcut sisteme entegre etmenin bir yolunu bulmak için birkaç Proof of Concept projesinden yararlanıyor.

Koronavirüs salgını ile birlikte Blockchain kullanımı tırmanmaya başladı

Daha önce, Güney Koreli sivil toplum kuruluşu Commons Vakfı, COVID-19 krizinin ardından sağlık salgınlarını ele almayı amaçlayan bir Blockchain tabanlı platform geliştirme planlarını açıklamıştı. Yerel haberlere göre, STK, önümüzdeki koronavirüs sonrası dönem için epidemiyolojik bir araştırma sistemi oluşturmak için Blockchain kamu hizmetlerinden faydalanacak. Commons Vakfı’nın başkanı Choi Yong-Gwan, STK’yı bir çözüm geliştirmeye motive eden pandemik acil durum nedeniyle kişisel bilgilerin devam eden ihlaliyle ilgili endişelerini dile getirdi. Blockchain tabanlı girişimler de dünya çapında ülkeler arasında risk sermayesi çekiyor.

Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, devam eden küresel salgının ortasında Blockchain teknolojisinin çeşitli kullanım alanlarını araştırıyor. Dijital defter teknolojisi şu anda sağlık ve lojistik de dahil olmak üzere ülkelerdeki birçok sektörde kullanılıyor. Dünyanın dört bir yanındaki regülatörler, blok zincir teknolojisini farklı alanlarda çoklu kullanımlarla devrim niteliğinde bir teknoloji olarak kabul etti. Daha önce, ABD Senatosu uzaktan oylama ve diğer resmi faaliyetler için bu teknolojiyi önermişti.

Bu arada son günlerin yükselen yıldızı Dogecoin ile ilgili bir analiz hazırladık. Buradan okuyabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin