güney kore,anonim hesap,kripto para ticareti
güney kore,anonim hesap,kripto para ticareti

Güney Kore’de kripto para ticareti yapan anonim hesapların yüzde 8’i gerçek kimliklerine dönüş yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükümetinin anonim hesaplarla kripto para ticareti yapılmasını yasaklamasından bir hafta sonra, sanal banka hesaplarının yaklaşık %8’inin gerçek  hesaplara dönüştürüldüğü bildirildi.

Güney Kore 30 Ocak’ta kripto para ticaretinde kullanılan anonim banka hesaplarına yasak getirmek için harekete geçmişti. Düzenleyiciler, anonim banka hesaplarının kripto para alışverişi yapmaları ve ticari olarak kullanılmasına şart olarak gerçek hesaba geçilmesini şart koymuştu.

Anonim hesaplara kripto para ticareti yasağı gelmişti

Bu hareket, anonim yatırımcıların Kore para birimi olarak kazanılan kripto para birimlerinin kontrol altına alınmasına, böylece kripto para birimi alırken yada çekerken Kore para biriminin etkilenmemesi amacıyla getirilmişti. Yatırımcılar yeni kurallara uyana ve banka hesaplarını, borsalar ya da cüzdanlarda ki hesaplarına bağlamadıkça bu yasağın süreceği söylendi.

Anonim hesap sahipleri, sanal hesaplarını kullanarak kripto paraları almaya ya da satmaya devam edebilirler. Ancak Kore parası olarak çekimlerde ve yatırımlarda gerçek isimlerine ait olan banka hesaplarını kullanmak zorundalar.

Yeni yasa üzerine, Güney Koreli bankalar yasaklamanın başlayacağı günü kripto borsa işlemleri için yeni hesaplar yayınladı.Bunlardan biri ülkenin en büyük yurtiçi borsalarından ikisi olan Bithumb ve Korbit’teki işlemleri desteklemeye başlayan ülkenin ikinci büyük bankası olan Shinhan’ın hamlesini de içeriyordu.

Şimdilik sadece 143.100 sanal hesap, gerçek isimli hesaba dönüş yaptı

Anonim kullanıcıların kripto para ticaret yasağının yürürlüğe girmesinden bir hafta sonra, Shinhan Bank, NH Bank ve Kore Sanayi Bankası’ndaki kripto para ticareti için sanal bankanın hesaplarının yaklaşık %8’i gerçek isim hesaplarına dönüştürüldü.

Kripto para ticareti için üç banka arasında toplam 1.74 milyon sanal hesap bulunduğunu söylendi. Şimdiye kadar toplam 143.100 hesap, yani toplam hesap sayısının %8.21’ini tanımlanabilir gerçek isim hesaplarına dönüştürdü.

Yayınlanan bir rapor, son haftalarda kripto para piyasalarında kayda değer düşüşün, yatırımcıların sanal hesaplarını gerçek ad hesaplarına dönüştürmesini engellediğini gösteriyor. Bu ayrıca, bu üç bankayı kullanan yatırımcılarının büyük çoğunluğunun kripto para varlıklarında hold pozisyonlarına devam etmesi anlamına geliyor.

Öte yandan, Kore Maliye Bakanı’nın hükümetin kripto para alışverişlerini yasaklama niyetinde olmadığı açıklanmasının ardından, Kore’de yerli kripto para alışverişi yasağına yönelik öngörülen bazı yasaklamalar, haftalardır bunalan Güney Kore piyasasına bir nebze rahat nefes aldırmıştı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin