Mesajlaşma uygulaması Kakao, platforma kripto para cüzdanı entegre etmek için çalışıyor. Bu hamlenin, kullanıcıların dijital varlıklarına her zaman erişmelerini ve sanal para birimlerini kolaylıkla yönetmelerini sağlaması bekleniyor. Bilgi Güney Kore’de yerel bir medya kuruluşu olan fnnews tarafından yayımlandı.
Kakao mesajlaşma uygulaması kripto cüzdanı entegre ediyor
Kakao, günlük olarak uygulamaya giren 44 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Bu gelişme kripto para birimleri için çok olumlu. Çünkü bu bireylerin artık bir kripto para birimi cüzdanına erişimi olacak. Kakao, Güney Kore’nin en büyük internet şirketi ve KakaoTaxi, KakaoTalk, KakaoPay ve diğerleri gibi platformlarla çalışıyor.
Şirket, Klaytn adlı kendi Blockchain ağını geliştirmek için 90 milyon dolardan fazla para topladı. Kakao’nun planlarının ardındaki asıl amaç, mevcut platformlarını Blockchain’e taşımak. Taşınacak ağlardan ilki KakaoTalk. Bir kripto cüzdanını platformlarına entegre ederek Kakao, kullanıcılara kendi Blockchain ağlarını tanıtmak istiyor.
Kakao, kullanıcılara kendi Blockchain ağlarını tanıtmak istiyor
KakaoTalk ayrıca, kullanıcılara dijital varlıklar gönderme ve alma imkanı sağlayacak bir kripto para cüzdanı olarak da kullanılacak. Bireyler aynı zamanda fonlarını bu cüzdanda saklayabilecek ve Blockchain’e dayalı farklı ademi merkeziyetçi uygulamalar (dApps) yürütebilecekler.
Amaç çok sayıda kullanıcıya ulaşmak olsa da başlangıçta, kripto cüzdanı tercih edilmeyecek. Kakao’nun planlarını bilen bir endüstri yöneticisi tarafından bildirildiği gibi, amaç bu ürünü piyasaya sürmek ve çok sayıda Güney Koreliye ulaşmak. Yönetici, konuya yönelik şunları söyledi:
Kakao’nun Klaytn kullanıcıları için bir şifreleme cüzdanına ihtiyacı var ve hizmeti sunmanın en iyi yolu, Güney Kore nüfusunun yüzde 80’inden birinin iletişim kurmak için kullandığı bir kripto cüzdanını KakaoTalk’a entegre etmektir.
Kripto ve Blockchain çözümlerini uygulayabilecek başka mesajlaşma şirketleri de var
Güney Kore kripto para birimi piyasasında en aktif ülkelerden biri. Bununla birlikte, yerel düzenleyiciler, Çin’in Eylül 2017’de yaptıklarına benzer bir şey olan ICO’ları kendi bölgelerinden yasaklamaya karar verdiler. Güney Kore merkezli BlockchainROK CEO’su Heslin Kim, %95 pazar payı ile ülkedeki en popüler uygulamalardan birinin, Blockchain ve kripto para birimlerinin yaygınlaştırılması için “muazzam” bir araç olduğunu söyledi.
Telegram, Messenger ve WhatsApp gibi gelecekte kendi kripto ve Blockchain çözümlerini de uygulayabilecek başka mesajlaşma şirketleri de var. Kik ve Line ayrıca kripto para piyasasına girmeyi düşünüyorlar. Kik zaten KIN olarak bilinen dijital bir varlık başlattı.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.