Vitalik Buterin, Ethereum 2.0 için müjdeyi verdi!
Vitalik Buterin'den Güney Kore’ye çarpıcı Bitcoin açıklaması

Vitalik Buterin, Ethereum’da saniyede 100.000 TPS’yi hedefledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un gelecekte hayatta kalabilmesi için 100.000 TPS’ye ölçeklenmesi gerekiyor. Ethereum geliştiricileri, Ethereum 2.0’a geçişi sağlayacak yükseltmeler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Vitalik Buterin’e göre Etherum’un 3 önemli sorunu

Ethereum’un kurucusu (ETH) Vitalik Buterin, dünyanın en büyük ikinci ağının saniyede 100.000 işlem (TPS) işleme gücüne sahip olmasını istediğini dile getirdi. Bu büyük işlem sayısının elde edilip edilemeyeceği sorusu, Ethereum’un şu anda 15 TPS’yi işlediğini göz önünde bulundurarak, ağın içindeki geliştiricilere bağlı.

Ancak Buterin, gelecekte hayatta kalabilmek için Ethereum’un bu seviyeye ihtiyacı olduğunu söylüyor. Buterin, Ethereum’un en iyi üç gelişme hedefini paylaştığı Abra CEO’su Bill Barhydt ile yaptığı röportajda bu düşüncelerini dile getirdi:

Büyük sorunlara gelince, bu noktada ilk üçüm muhtemelen ölçeklenebilirlik, gizlilik ve kullanılabilirlik. Böylece ölçeklenebilirlikte -Ethereum Blockchain şu anda saniyede 15 işlem yapabilir- gerçekten 100.000’e ihtiyacımız var.

Ethereum geliştiricileri ölçeklenebilirlik sorununu çözmek için nasıl çalışıyor?

Kurucu, ağdaki geliştiricilerin ölçeklenebilirlik sorununu çözmek için nasıl çalıştığını açıklayarak konuşmasına devam etti:

Ölçeklenebilirlik için üzerinde çalıştığımız iki ana strateji türü var. Biri katman-bir ölçekleme, diğeri katman-iki ölçekleme… Ve bunun çözümü bizim de “sharding” olarak adlandırdığımız çözüm, temel olarak farklı işlemleri rasgele seçilen farklı bilgisayar gruplarına ayırmanız anlamına geliyor.

Ethereum geliştiricileri, Ethereum 2.0’a geçişi sağlayacak yükseltmeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Buna ek olarak, Casper protokolünün de eklenmesi bekleniyor. Dahası, güncellemeler Ethereum’un Proof of Stake konsensüsüne büyük adım atmasını sağlayacak.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin