Güney Kore merkezli borsaya saldırı düzenlendi!
Güney Kore merkezli borsaya saldırı düzenlendi!

Güney Kore merkezli borsaya saldırı düzenlendi: Piyasalar ciddi etkilendi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları sadece birkaç saat içinde 14 milyar dolar kaybetti. Aynı zamanda Güney Kore merkezli kripto para borsası Coinrail’in çeşitli altkoinlerin çalınmasıyla sonuçlanan bir saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı. Güney Kore merkezli borsaya düzenlenen saldırının piyasalarda yaşanan düşüşte etkisi olduğu belirtiliyor.

Güney Kore merkezli borsaya saldırı düzenlendi!

Coinrail Borsası yaklaşık 20 milyon dolar değerinde olan 2,6 milyardan fazla Pundi X (NPXS) ve birkaç Ethereum tabanlı tokenin çalınmasıyla sonuçlanan bir hack olayı yaşadığını Twitter üzerinden duyurdu. Coinrail Borsası konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Şu anda güvenli bir hizmet ortamı sağlamak için sunucuyu kontrol etme aşamasındayız. Sistem hack girişimleri için kontrol ediliyor. Bazı kripto paraların çalındığı tespit edildi ve ek parasal hasarlar için kontrol sağlıyoruz. Şu anda, ağda güvenliği sağlamaya çalışıyoruz.

Saldırı sonrasındaki fiyat düşüşleri, piyasaları ciddi etkiledi

Coinrail Borsası saldırı sonrasında, NPER (NPER), Artex Coin (ATX) ve Pundi X (NPXS) gibi kripto paraları işleme kapattı. Hackerların NPXS tokenlerini Ethereum tabanlı bir merkezsiz borsa olan IDEX’e gönderdiği tespit edildi. Coinrail Borsası NPXS dışında saldırıya maruz kalan tokenlerin “NPER, ATX, DENT, TRX, B2B, JNT, KNC ve STORM” olduğu belirtiyor.

Saldırı sonrasında Bitcoin, 7.620 dolardan 7.286 dolara kadar düştü. Ethereum’da bu zaman diliminde %5 oranında değer kaybetti. Piyasalar Haziran ayının başından bu yana çok fazla hareket görmedi. Ancak saldırı sonrasındaki fiyat düşüşleri, piyasaları ciddi etkiledi. Yazım sırasında kripto para piyasası hacmi 322 milyar dolar değerinde. Bu rakam Mayıs ayının en yüksek seviyesi olan 470 milyar dolardan %30 daha aşağıda.

Ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin