featured

Blockchain.info CEO’su: Merkez Bankaları 2018’de kripto parayı rezervlerinde tutacak.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain.info CEO’su Peter Smith’e göre, 2018’de merkez bankaları altın ve yabancı para birimleri ile birlikte kripto paraya sahip olacak.

CNBC’nin Coin Rush bölümüyle ilgili kısa bir röportajda konuşan Smith, önümüzdeki yıl geleneksel finansal kurumlara kripto paranın ilk kez katılacagını öne sürdü ve şunları söyledi:

“Bence bu yıl, merkez bankalarının bilançolarının bir parçası olarak dijital para birimi tutmaya başladıklarını göreceğimiz ilk yıl olacak” dedi.

2018 merkez bankalarının dijital para birimini tuttuğu yıl olacak. CNBC’de Blockchain.info CEO’su Bitcoin‘in ocak ayında yaklaşık 1.000 dolar olan fiyatının bu hafta 20.000 dolara kadar olan hızlı yükselişi, bankaların, hükümetlerin ve piyasa düzenleyecilerinin ilgisini çekti. Bazı bankalar özellikle kripto paranın geleceği üzerine konuştular.

Güney Kore’de Shinhan Bankası müşterilerine Bitcoin cüzdanlar sunacak ilk büyük banka olacağını açıkladı. Danimarka Merkez Bankası yöneticisi Bitcoin’i bu hafta “tehlikeli” olarak tanımladı. Vatandaşları Bitcoin’den uzak durmaya çağırdı.

Smith,

merkez bankalarının büyük olasılıkla kendi markalı dijital varlıkların “bu yılın sonlarında veya önümüzdeki yılın başlarında” yayınlamaya başlayacağını belirtti.

Rusya’yı da içeren çok sayıda hükümet, ulusal bir dijital para birimi yayınlamayı düşünüyor. Dubai zaten resmen yayınladığını açıkladı.

Smith,

gelecekteki kripto para alanında meydana gelebilecek “büyük bir kesinti” olasılığından ötürü röportaj yaparken soru sorulduğunda son büyük kesintiden bu yana yaklaşık beş ay geçtiği için ekosistemin “birinden birinin olması gerektiği” belirtildi. “iki ay içinde olabilir” dedi.

CNBC’ye kendi şirketinden bahsederken şunları söyledi:

“Biz uzun zamandır en büyük hedeflerden biri olduk” diye konuştu.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin